POZNATA DESTILERIJA

FOTO / Otvorila se Aura u centru Pule. Sirotić: "GLAVNI PROIZVODI SU NAM GIN KARBUN I TERANINO"

| Autor: Ružica KORACA
Mišel Sirotić ispred svoje trgovine

Mišel Sirotić ispred svoje trgovine


Destilerija Aura iz Buzeta otvorila je svoju 13. trgovinu, a prvu u Puli, i to u centru, na Trgu Portarata, preko puta kafića Uliks.

Vlasnik Mišel Sirotić s nama je podijelio zadovoljstvo otvaranjem trgovine u Puli u kojoj će se naći i aktikli koji nisu iz Aurine proizvodnje.

- Naše trgovine nalaze se većinom u Istri. Jedna je na Krku, jedna u Rijeci i jedna u Splitu. Mi inače za sebe volimo reći da smo mala obiteljska firma koja se bavi proizvodnjom tradicionalnih ekskluzivnih istarskih proizvoda. Prioritet proizvodnje su nam rakije, koje naravno možete naći i u ovoj trgovini. Također prodajemo marmelade, čak sedam vrsta, ocat, ulje, čokolade. Proizvodimo 24 vrste rakija i tri vrste džina. Sve rakije su nam prirodne, sve dugo odležavaju, šest mjeseci se maceriraju, kazao nam je Mišel.

U trgovini se nalazi preko 200 Aurinih proizvoda, ali i proizvoda drugih tvrtki. Može se pronaći tartufe, kozmetiku, meso, bakalar, inćune, razne sireve, kekse, tonik, paštu, pivo…     

- Možemo reći također da je ovo polutrgovina i polumuzej. U pripremi je i projektno platno, projektor je već postavljen, gdje će posjetitelji moći pogledati 15-minutni film naše destilerije. Kako se radi proizvodnja, kako cijela priča izgleda, te nakon toga će kušati naše proizvode, ističe Sirotić.

- Treba posebno istaknuti da su nam najbitniji proizvodi teranino i gin karbun. Teranino smo prvi počeli raditi na hrvatskom tržištu 2006. godine. Čak do 2013. nije postojao niti jedan teranino osim našeg, zaključio je.   

Aura

Aura

Aura

Aura

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater