Nakon SEKS SKANDALa

OKONČAN NATJEČAJ: Profesor Ivan Žagar novi je ravnatelj pulske MEDICINSKE ŠKOLE


Kandidaturu Žagara, profesora povijesti i latinskog jezika, podržali članovi svih izbornih tijela, Nastavničkog vijeća i Vijeća roditelja i Školski odbor * Osim njega, na natječaj se prijavila i aktualna ravnateljica Osnovne škole u Fažani Marijana Starčić

 

Profesor povijesti i latinskog jezika Ivan Žagar, trenutno zaposlen u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču, izabran je za novog ravnatelja Medicinske škole u Puli. Iako nam to nije i službeno potvrđeno, od dobro upućenih saznajemo da su kandidaturu prof. Žagara podržali članovi svih izbornih tijela, Nastavničkog vijeća i Vijeća roditelja, te na kraju i Školski odbor. Osim njega, nakon afere u Medicinskoj školi i naprasne smjene dotadašnje ravnateljice Gordane Ćoso, na natječaj se prijavila i aktualna ravnateljica Osnovne škole u Fažani Marijana Starčić, prije toga ravnateljica škole u Kanfanaru. Nijedno od dvoje kandidata jučer nam nije htjelo komentirati rezultate natječaja, jer, kažu, službenu odluku o tome još nisu dobili.

Prestižna nagrada

Ivan Žagar, novi ravnatelj Medicinske škole, što još mora amenovati Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dobitnik je prestižne nagrade "Vjekoslav Klaić" za popularizaciju znanosti, u njegovom slučaju povijesti, koju dodjeljuje Festival povijesti Kliofest u organizaciji Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti, Hrvatskog državnog arhiva, Zajednice nakladnika i knjižara te Društva za hrvatsku povjesnicu. Povijest i latinski jezik diplomirao je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli te upisao doktorat na studiju moderne i suvremene hrvatske povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U nastavi radi od 2010. godine, prije Srednje škole u Poreču, predavao je povijest u Strukovnoj školi u Puli. Suautor je opsežne monografije "Turizam medulinske rivijere. Prošlost i sadašnjost turizma u mjestima općine Medulin", aktivan član Istarskoga povijesnog društva Societa Storica Istriana te organizator niza okruglih stolova i promocija knjiga u Istri. (Piše Duška PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini