ODLAZAK RIJEČKE PROČELNICE

Obersnel: VERA BEGIĆ BLEČIĆ NEDVOJBENO ĆE DOBITI OTKAZ, ali uz poštovanje procedure


Online peticiju kojom se traži otkaz Veri Begić Blečić, pokrenutu prije tri dana na web stranicama Peticija24.com, potpisalo je, putem interneta, oko sedamsto građana. Pokretači peticije zahtijevaju odlazak Vere Begić Blečić s pozicije riječke pročelnice za sport i tehničku kulturu, koja je u alkoholiziranom stanju, vozeći u krivom smjeru Istarskim ipsilonom, prouzročila tešku prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Nakon nesreće, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel suspendirao je Veru Begić Blečić, koja se trenutno nalazi u pritvoru, no pokretači online peticije smatraju da je riječ o preblagoj sankciji.

"Pročelnica za sport Grada Rijeke Vera Begić Blečić po treći put je uhvaćena da je pijana skrivila prometnu nesreću, a ovog puta zbog toga je izgubljen jedan ljudski život! Gradonačelnik Obersnel ju je suspendirao, što znači da će primati idućih nekoliko godina 80 posto plaće, koja inače iznosi čak nešto više od 12 tisuća kuna netto. Svoju plaću dobit će čak i za ovo razdoblje koje provodi u pritvoru jer sud smatra da može ponoviti kazneno djelo! Suspenzija nije dovoljna, vrijeme je da svi oni koji su na neku funkciju došli uz pomoć politike snose i moralnu odgovornost! Inzistiramo na tome da Vera Begić Blečić ne može biti više pročelnica Grada Rijeke! Ne želimo godišnje trošiti preko 200.000 kuna iz gradskog proračuna za njezinu plaću dok joj traje suđenje za tešku prometnu nesreću u kojoj je ubila čovjeka! Ako nastavi primati plaću, onda odgovornost mora snositi njezin šef, gradonačelnik Vojko Obersnel", stoji u tekstu peticije, koji je potpisan s "Građani Rijeke".

Upitan za komentar peticije, riječki gradonačelnik je odgovorio kako je nedvojbeno da će Vera Begić Blečić dobiti otkaz, no za to treba poštovati zakonom predviđenu proceduru. Naime, svaka odluka mimo zakona otvara mogućnost za stvaranje značajnih troškova koji bi morali biti podmireni iz proračuna Grada Rijeke. To zorno pokazuje primjer Hrvatskih cesta koje su zbog otkaza članovima Uprave mimo zakonske procedure u konačnici morale istim tim otpuštenim članovima Uprave isplatiti sve zaostale plaće, i to s kamatama - kaže Obersnel. (M. G.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater