ODJECI SA VIJEĆA

NOVA POLITIČKA REALNOST U PULI: HDZ, SDP i manjinac pomogli Zoričiću i nadglasali IDS i Možemo!

| Autor: Ivor BALEN
HDZ-ovci Sean Soldatić i Juraj Kovačević jučer na sjednici (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

HDZ-ovci Sean Soldatić i Juraj Kovačević jučer na sjednici (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Nova politička realnost u Puli glasi ovako: HDZ, SDP i vijećnik srpske manjine Milan Rašula pomogli su Filipu Zoričiću protiv tihe koalicije IDS - Možemo!.

Dogodilo se to sinoć u kasne sate kod izglasavanja novog režima parkinga. Riječ je o Zoričićevom projektu "od glave do pete" kojeg su dan prije sjednice predstavili njegovi vijećnici. Svo četvero (Dušanko Babić, Ivana Mohorović, Kristijan Biteri i Ivan Žagar) poslagali su se u centru Pule i predstavili novi sistem u kojem je najvažnija promjena rezervirani parking za stanare stare jezgre, na kojem se ne smije parkirati nitko osim njih.

To ne treba čuditi jer dvoje od četiri (Biteri i Mohorović) Zoričićevih vijećnika žive u centru i od prvog dana se zalažu za novi režim parkiranja. Ranije su govorili i o paprenim cijenama, što tek treba odrediti.

Ima tu još novosti (pet zona umjesto tri, park and ride sistem...), ali sukus je da stanovnicima centra bude bolje. Možemo se složiti s time, ili ne složiti, ali mišljenje IDS-a i Možemo! o ovoj temi začuđujuće se poklapa, pri čemu su prvi bili suzdržani, a drugi protiv, ali je jasno da je i suzdržan zapravo protiv.

Da IDS i Možemo!, koji zajedno imaju većinu od 12 vijećnika (od 22, a ostatak su NL FZ 4, SDP 3, HDZ 2 i Rašula), sjajno funkcioniraju u tandemu pokazala je još jedna točka. Nešto ranije tijekom večeri srušili su Zoričiću ideju o novom modelu dostave u staroj jezgri, električnim automobilima. To je sada već veliki problem jer je na prošloj sjednici ukinut dotadašnji, stari sistem dostave ulaskom vozilima u jezgru, ali nije izglasan novi, pa smo sada u zrakopraznom prostoru gdje rješenja nema i očito ga neće ni biti cijelo ljeto.

IDS i Možemo! su mogli srušiti i novi režim parkinga, ali troje IDS-ovaca (Monica Derocchi, Valter Boljunčić i Elena Puh Belci) nisu bili na sjednici (a Marin Lerotić ni na izglasavanju te točke). Da jesu, ne bi bilo ništa ni od parkinga. Ovako je Zoričića spasila relativna većina od 10 vijećnika u koju se uključio - HDZ.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini