PULSKA VIZAŽISTICA ALNEA BOŽIĆ

NESEBIČNO POMAŽE BOLESNIM ŽENAMA, nemam kosu, ali barem imam trepavice


"Nemam kosu, nosim periku, ali barem imam trepavice", tim nas je duhovitim riječima, unatoč svojoj muci, dočekala jedna ženska osoba oboljela od raka koja je ipak željela ostati anonimna. Riječ je o tome da, kao posljedica kemoterapije, otpada kosa, obrva, trepavice, u nekim slučajevima i nokti, što posebno teško padaženama. E pa, barem u tom estetskom dijelu, neke su pulske vizažistice odlučile pomoći oboljelim Puljankama.

Vraća se samopouzdanje

Karcinom je opaka bolest današnjice, od koje u Hrvatskoj obolijeva svaka četvrta osoba. Puno ih, svaki dan sve više, i u našem gradu i regiji. Upravo da bi barem malo zaboravile na svoje zdravstveno stanje, ženama oboljelim od raka ugradnja ekstenzija trepavica u Studiju Be A Diva kojima se bavi naša sugrađanka Alnea Božić, besplatna je. Božić svake godine sudjeluje u humanitarnim akcijama te je, kako kaže, dosad pomagala udrugama Ruka Šapi i Naš san njihov osmijeh. U svom specijaliziranom studiju odlučila je humanitarnu akciju usmjeriti i prema ženama kojima je to možda najpotrebnije te svojim radom, i radom svojih djelatnica, želi bar malo razveseliti žene koje primaju kemoterapiju i boluju od karcinoma.

- Ideja za ovakvim humanitarnim radom dogodila se spontano, kada sam dobila upit jedne poznanice da li je moguće staviti ekstenzije trepavica na jako kratke, tek izrasle trepavice kod žena oboljelih od karcinoma, rekla je Božić te dodala kako joj se otad pa do danas obratio veliki broj žena.

- Tehnika koju koristimo u salonu služi ne samo za ljepotu, već i za vraćanje prirodnog izgleda, a to je vrlo važno jer se oboljelim ženama vraća samopouzdanje. Željela sam tim ženama omogućiti da, kad se ujutro ustanu i vide svoj odraz u ogledalu, budu ponovno pune zadovoljstva, entuzijazma i nadasve volje za životom kada u odrazu ne vide bolesno lice, bolesne i tužne oči, već vide - trepavice! Ne možete vjerovati koliko nekima to znači, kazala nam je Božić te ispričala kako je primjerice jedna djevojka došla kod njih, a nakon dovršenog posla, bila je toliko sretna što su joj vratili trepavice da ih je sve redom izgrlila.

- Njezino veselje bila je ujedno i naša najveća nagrada. Mislim da smo ju uveselili i omogućili joj da makar nakratko zaboravi na bolest, rekla je nadalje Božić.

Malo treba za osmjeh

Jedna od oboljelih žena koje su bile i klijentice Alnee Božić, a koja je ipak željela ostati anonimna, ističe kako joj je vraćanje prirodnog izgleda podiglo samopouzdanje te se samim time osjeća puno bolje.

- Zaista je pohvalno to što ove cure rade. Smatram da je ženama potrebno takvo što kako bi se osjećale bolje, a pogotovo kada obole. I ja sam im zahvalna na tome što su učinile za mene. Trebalo bi biti više takvih akcija, jer ljudi uglavnom misle samo na zaradu, a ovdje se radi o mladim lash makericama koje pomažu oboljelim ženama i one bi trebale biti svijetli primjer na koji bi se ostali trebali ugledati, zaključila je. I Alnea Božić ističe da njen posao, u ovom slučaju besplatna ugradnja trepavica koje bolesne žene čine sretnima, i nju samu ispunjava. Ženama su bitni estetski detalji, kaže, a u bolesti im želi pomoći koliko može.

- Na kraju krajeva, imale smo žene koje imaju djecu i ta djeca doma primijete promjene na majci. Ovo im pritom pomaže da se osjećaju bolje. Kod nas u studiju klijentice dobiju pažnju i profesionalnost, a mi dobijemo njihov osmijeh i zagrljaj koji je neprocjenjiv. Tako malo je potrebno da učinimo žene sretnima i vratimo im samopouzdanje i ženstvenost, izjavila je Božić. Ovim putem željela bi, kaže, pozvati sve kolege i kolegice iz svijeta ljepote, koji su u mogućnosti da pomognu ženama oboljelim od karcinoma da se udruže i istaknula da joj se svi zainteresirani slobodno mogu obratiti za daljnje kontakte jer je cilj svima isti.( A. LONČARIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini