VELIKI TALENT

Mlada pulska pjevačica Zoe Šestan osvojila prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u Parizu. PRIJE TOGA IMALA JE PRAVE AVANTURE PO GRADU

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Zoe Šestan

Zoe Šestan


Mlada talentirana pulska pjevačica Zoe Šestan (11) bila je prvi laureat na međunarodnom natjecanju u Parizu!

Ona je, kako nam je pojasnila u razgovoru zajedno s majkom Rosanom Nenadić, bila prva u svojoj kategoriji za uzrast od 10 do 12 godina, a prvi laureat postala je zbog najvećeg zbroja bodova konkurenata u svim kategorijama.

Bilo je tu, pojašnjavaju, i plesnih skupina i folklora, a pjevači su nastupali u kategorijama pop, rock, blues, movie i kabaret, a dolazili su iz više europskih zemalja. Zoe je bila jedina predstavnica Hrvatske, a sve to na poziv predsjednika WAPA (World Association od Performing Arts) organizacije Armanda Guykasana.

- Nastupila sam s pjesmom "I have nothing" Whitney Houston iz filma "Bodyguard". Nisam se nadala prvoj nagradi, sve je to bilo čarobno, Pariz, nastup, puno djece i mladih iz raznih zemalja, a na putu smo doživjele puno pustolovina, gotovo filmski. Stekla sam i nove prijatelje diljem Europe, a najviše sam se zbližila s vršnjakinjama, pjevačicama iz Armenije i odraslim plesačicama iz Latvije, veli Zoe, koju je za nastup najviše pripremila njezina majka Rosana. Radila je ponešto i s poznatom mezzosopranisticom Sofijom Cingula te s Antonelom Mendiković Đurić. Inače, ova simpatična djevojčica pohađa glazbeni studio Čarobna frula pod vodstvom Tatiane Giorgi.

Put do Pariza nije bio lagan, najprije je bio otkazan let, pa je prolongiran boravak, uslijedili su problemi sa štrajkom aerodromskog i avionskog osoblja, a kao trešnja za kraj - 26 sati vožnje busom za nazad. I ponovno koronavirus, od čega su se dobro oporavile.

- Ipak, najnevjerojatnija situacija je bila već pri dolasku u hotel s uzvanicima festivala. Nekako se dogodilo da smo oko 21 sat u tramvaju broj 7 na putu za hotel, od umora, stresa i svega zaboravile torbu s kostimom za nastup, koji je bio na programu sutradan. Na svu sreću, dva Marokanca, koji ne pričaju baš engleski, ostavili su sve svoje planove i odlučili pomoći. U toj torbi bile su Bonaparte punk haljina Uroša Raguža, antička dijadema Elice Iljoske, borosane (kao Konstrakta), sve tako pomno osmišljeno i spremano i činilo se da je sve otišlo u nepovrat. U desetmilijunskom gradu svjetla i nažalost lopova... Koliko Zoeinih suza. No, pobijedila je upornost divnog 17-godišnjeg Muzaka Yassira koji se odlučio ne predati u nemogućoj misiji. Uspio je dobiti broj telefona vozača tramvaja. Na desetoj stanici od mjesta gubitka, vozač je pronašao kovčeg i uzeo ga kod sebe u kabinu. Nakon puna dva sata kružne vožnje tramvaja, ostavljeni kovčeg s kostimom usred Pariza vraćen je vlasnici. Čak je došao neki čovjek iz tramvajske uprave čestitati im, jer to je za Pariz inače nemoguća situacija! Prava pravcata bajka! Volimo Yassira, Zoeinog heroja, u dahu nam je ispričala Zoeina majka.

Osim samoga nastupa, veličanstven je bio njihov susret s Mona Lizom u Louvreu te posjet Eiffelovom tornju.

- Divno je bilo i u Versaillesu sa svim tim zlatom i ogromnim vrtovima i fontanama Luisa XIV. u crvenim cipelicama! Tu sam stigla nakon početka utrke Tour de France, kada su iz smiješnih vozila izbacivali publici darove. Ulovila sam kartu za zabavni park Asterix u vrijednosti od 50 eura, zbog kojeg se moramo vratiti u Pariz. Pred Versaillesom nas je dočekao natpis NEMA karata! Kupile smo karte za razgledati vrtove i na podu sam ugledala odbačene karte propusnice za sve sadržaje Versaillesa. Pronađene karte su "štekale", ali nas je kontrolor ipak odlučio pustiti. Slično je bilo i u Disneylandu za kojeg su također karte bile rasprodane. Četiri sata smo smišljale kako ući. I taman kada smo mislile odustati, nekom se učinilo da čuje hrvatski jezik. To su bile mama i kćer iz Zagreba koje su nam ustupile svoje karte koje su još vrijedile nekoliko sati. Zbilja nevjerojatno, filmski, prisjećaju se majka i Zoe.

Do samoga kraja nisu znale kako će i hoće li uopće moći na put zbog štrajka na aerodromima i otežanih mogućnosti putovanja. Osim toga, Zoe se proteklih mjeseci nije mogla pripremati kako treba jer je i u prethodnom valu imala koronu te teži post-covid. No, na kraju se sve posložilo na najbolji mogući način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater