RAZLAZ PULSKE KOALICIJE

MINI INTERVJU S FILIPOM ZORIČIĆEM DAN NAKON BURNE SJEDNICE VIJEĆA: "Naša suradnja s Možemo nema perspektivu. Oni su taoci Dušice Radojčić koja je puna sumnji gotovo prema svima"

| Autor: Marcello ROSANDA
Snimio D. ŠTIFANIĆ

Snimio D. ŠTIFANIĆ


"Oko točke prodaje zemljišta su me jako iznenadili, iako su već najavljivali da neće podržati takav prijedlog. No, svejedno znaju kakvo je financijsko stanje i posebno me žalosti da nisu dali prijedlog kako nadomjestiti manjak, a znaju da su naše namjere kod prodaje zemljišta pozitivne i u najboljoj namjeri i da se zna kamo se usmjeravaju sredstva od prodaje", kaže razočarani Filip Zoričić za Glas Istre dan nakon jedne od uzbudljivijih sjednica Vijeća Grada Pule, na kojoj se, čini se, raspala koalicija njegove nezavisne liste s Možemo! i SDP-om. Ili preciznije rečeno, iz ekipe je otpalo Možemo!, čiji vijećnici sinoć nisu željeli podržati prodaju nekoliko gradskih nekretnina koja je nužna za krpanje proračuna.

- Ja bih bio najsretniji da imamo višak i da ne moramo prodavati zemljište. Ovako su Grad doveli u minus i mene u nezgodnu situaciju. To nije ozbiljna i odgovorna politika. Sukladno svemu tome i ovakvim načinom pristupa rješavanja problema programska platforma nema perspektivu, kaže Zoričić.

- Opstruiraju li oni, po vama, rad gradske uprave, i u kojoj mjeri. Kakvi su odnosi i komunikacija u koaliciji općenito, uspijete li se dogovoriti oko drugih stvari? Očito suradnja kao takva više ne postoji. Hoćete li i formalno raskinuti sporazum koji ste potpisali i što je imala značiti vaša sinoćnja izjava o "političkom plaćanju"? Zaziva li ta izjava nove izbore?

- Dalje ćemo ići sjednicu po sjednicu, a o "političkom plaćanju" ćemo se oglasiti javno i jasno. Ova točka s gradskog vijeća znak je samo njihova nepoznavanja sustava, barem se tako nadam, jer mi smo po svim pitanjima i dilemama bili suglasni u proteklih osam sjednica. Sve su sada doveli u pitanje, jer su ostavili upravu i mene na cjedilu, a oni se odmakli od odgovornosti koju ipak imaju kao dio nove gradske vlasti.

- Očigledno je da bi novi izbori išli najviše vama u prilog. Imate li poluge za to? Odnosno, hoćete li ići s prijedlogom ostavke predsjednice Vijeća?

- O tome danas nisam stigao razmišljati. Dajte mi vremena u prvoj polovici siječnja kada ćemo i javno izaći sa svime.

- Mislite li da Radojčić mora odstupiti s mjesta predsjednice Vijeća?

- To će odlučiti gradsko vijeće bude li to pitanje pokrenuto. Mislim da je Možemo taoc njezine politike i razmišljanja koje nije afirmativno i koja je puna sumnji prema gotovo svakom pojedincu, a time smo taoci i svi mi koji želimo bolji grad nakon pada IDS-a.

- Želite li, i možete li, ići s prijedlogom da se prijevremeno obavi rotacija na tom mjestu, te da Radolović bude predsjednica VIjeća?

- Sve je moguće, ali nemam još odgovor na to pitanje.

- Što kažete o opaski Možemovaca da ste se u potpisanom sporazumu obvezali da nećete prodavati gradsko zemljište? Piše li zbilja to u sporazumu?

- Mi se nismo na ništa obvezali. Dakle, u suštini smo istog stava i mi smo pokrenuli e-licitaciju prodaje zemljišta, radimo plan itd. i to je ozbiljna stvar. Ne želimo rasipati naše blago. Sad to nije bilo moguće i zato su trebali shvatiti situaciju, no nažalost nisu i blokirali su sustav, a rješenje nisu dali.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater