UOČI NORIJADE

Maturanti Medicinske škole Pula donirali brašno i poručili kolegama: "Brašnu je mjesto u kuhinjama, a ne na ulici"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Maturanti Medicinske doniraju brašno (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Maturanti Medicinske doniraju brašno (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Ususret proslavi norijade 17 maturanata pulske Medicinske škole danas je doniralo 73 kilograma brašna Gradskom društvu Crvenog križa Pula.

U ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji sudjelovali su učenici u zanimanjima medicinska sestra/ tehničar opće njege, primalje asistenti i fizioterapeutski tehničar/tehničarka.

Kako ističu, ponosni su što ova neprekinuta tradicija, nastala u cilju pomoći potrebitima, u pulskoj Medicinskoj školi traje već 23 godine.

Maturanti Medicinske doniraju brašno (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

S današnjom donacijom maturanti ove škole pulskom Gradskom društvu Crvenog križa do sad su donirali 3.733 kilograma brašna.

Ovom prilikom poručuju drugim maturantima da je brašnu mjesto u obiteljskim kuhinjama, a ne na gradskim ulicama i trgovinama, a ujedno ih pozivaju da se priključe akciji darivanja i da
dostojanstveno obilježe zadnji dan nastave.

Iz Grada Pule javljaju da će se norijada obilježiti u dvorištu Rojca.

Maturanti Medicinske doniraju brašno (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

"Ovo je mali korak prema svim onim velikim životnim koracima koji naše maturante tek očekuju. Svima želim puno uspjeha na predstojećoj državnoj maturi i upis na željene fakultete, a onima koji kreću u svijet rada da pronađu posao koji žele i budu zadovoljni. Vjerujem da će sutrašnja norijada proći veselo kako i treba biti", poručio je gradonačelnik Filip Zoričić, koji je ujedno apelirao na maturante da ne bacaju brašno te ih pozvao na odgovorno ponašanje prema drugim ljudima i automobilima.

Maturante će od 10 do 14 sati na parkiralištu Rojca zabavljati DJ Gaby, a oni će na norijadu pristizati po završetku nastave. Parking kod Rojca bit će do 16 sati ograničen.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu na terenu će biti ekipe Crvenog križa, profesori i predstavnici škola.

Norijadu organizira Grad Pula u suradnji sa srednjim školama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater