Budućnost STEM edukacije

Prof. KORADO KORLEVIĆ: Ako se želimo razvijati, mediji moraju imati dobre priče o znanosti i tehnologiji

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Korado Korlević (Snimio Duško Marušić Čiči)

Korado Korlević (Snimio Duško Marušić Čiči)


Obrazovanje nije posao, obrazovanje je misija, a u Hrvatskoj imamo veliki problem što smo dvadesetak godina sustavno zapuštali svoj sustav obrazovanja.

U tom razdoblju u društvu je sve prethodne oblike ekonomskog razvoja naslijedila doživljajna ekonomija. Zbog toga danas živimo u "društvu snova" koje je nažalost vrlo dekadentna faza i iluzija da je sve priča i da zapravo ništa ne treba raditi, proizvoditi ni stvarati, jer će to za nas odraditi netko drugi.

Ti tokovi se sustavnim radom s mladima daju promijeniti, no za te i takve promjene nema još puno vremena.

Ovo su neke od poruka popularno-znanstvenog predavanja "Budućnost STEM edukacije" koje je u sklopu projekta "STEM udruga za popularni STEM" večeras na Fakultetu prirodnih znanosti u Puli održao prof. Korado Korlević iz Znanstveno edukacijskog centra Višnjan.

Foto

Dobre priče, kazao je on, nešto je za što danas nitko od nas nema razvijen obrambeni sustav, te se upravo taj alat može i mora iskoristiti kako bi se djeci danas usmjerila pozornost prema znanosti i tehnologiji.

"Mediji moraju taj dio priče odraditi jer frekvencija pojavnosti u medijima danas određuje važnost nekog sadržaja. Dakle ako nečeg nema u medijima, onda ono nije važno. Odgovornost je vlasnika i urednika televizije, radija, novina i internetskih portala da vijesti iz toga budu ravnopravne onima iz drugih područja. Možda se nekom čini da to nisu sadržaji zanimljivi većem broju medijskih konzumenata, no sve se danas može zapakirati kao dobra priča", poručio je Korlević.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum