Zbog povećane potrebe

KONTEJNERI ZA GLOMAZNI OTPAD na Vidikovcu, Busoleru, Monte Zaru i Šijani

| Autor: Duška PALIBRK

Zbog povećane potrebe za zbrinjavanjem glomaznog otpada u gradu, Herculanea organizira posebnu akciju besplatnog zbrinjavanja otpada. Postavit će kontejnere na Vidikovcu, Busoleru, Monte Zaru i u Šijani, a otpad će preuzimati njihovi djelatnici prema utvrđenom rasporedu. Građanima je dopušteno besplatno zbrinjavanje po dva kubna metra glomaznog otpada, a radi evidencije trebaju donijeti osobnu iskaznicu ili zadnji isječak računa Pula-Herculaneae. Odlaganje izvan spremnika i izvan predviđenog vremena odlaganja je kažnjivo, a ono što ne spada u glomazni otpad poput šute, građevinskog, elektronskog i miješanog komunalnog otpada, tekstila i drugog neće biti preuzeto, napominju iz gradskog komunalca.

Na području Mjesnog odbora Vidikovac kontejner će 14. lipnja biti postavljen kod zelenog otoka u Voltićevoj ulici od 13 do 20 sati, a 15. lipnja seli u Marijanijevu ulicu kod kućnog broja 1 gdje će biti od 8 do 13 sati. Na Šišanskoj cesti kod šumice na početku Busolera otpad će se moći predati u ponedjeljak, 17. lipnja, od 13 do 20 sati, a kod stare škole u Šikićima 18. lipnja u istom terminu. Također od 13 do 20 sati glomazni otpad se može predati na Monte Zaru u Rovinjskoj ulici kod bunkera 19. lipnja, u Šijani iza Stande 26. lipnja te na raskrižju Benčićeva-braće Levak 27. lipnja.

U glomazni otpad spada kupaonska i kuhinjska oprema, stvari za djecu (krevetići, hodalice i sl.), podne obloge (tepisi, laminati, parketi i sl.), namještaj (uključujući madrace, prozorske grilje i sl.), vrtni namještaj i alati (drvo izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz) te rolete, žaluzine, tende, ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata, staklo, prozor i prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, kajak, pedalina i sl.), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini