IPAK SE KREĆE

Izlicitirano 13 od 20 ponuđenih poslovnih prostora u Puli. OTVARAJU SE TRGOVINE BRENDIRANE ROBE

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Licitiralo se samo za jedan poslovni prostor i to onaj na adresi Istarska 22 te konačna cijena zakupa za taj prostor iznosi 112 kuna po kvadratu, dok je početna cijena bila 80 kuna. Svi ostali poslovni prostori zakupljeni su po početnim zakupninama jer je interes iskazao po jedan ponuditelj

Nakon što je na natječaju izložio 20-ak poslovnih prostora uglavnom u samom centru grada, Grad Pula proveo je postupak odabira za 13 izlicitiranih prostora tijekom usmenog nadmetanja te je u tijeku potpisivanje ugovora s novim zakupcima. Iz Grada napominju da se licitiralo samo za jedan poslovni prostor i to onaj na adresi Istarska 22 te konačna cijena zakupa za taj prostor iznosi 112 kuna po kvadratu, dok je početna cijena zakupnine natječajem bila utvrđena u iznosu od 80 kuna. Svi ostali poslovni prostori zakupljeni su po početnim zakupninama jer je interes iskazao po jedan ponuditelj.

Trgovačka ulica

Novog zakupca dobio je tako poslovni prostor u Ulici Sergijevaca 21, površine 67 kvadrata u prizemlju zgrade. Novi zakupac je trgovačko društvo Villa Feniks iz Pule, koje će za taj prostor mjesečno plaćati zakupninu od 4.020 kuna, odnosno 60 kuna po kvadratu za prodaju brendiranih proizvoda. Isto trgovačko društvo na adresi Sergijevaca 32 i 34, u 142 kvadrata u prizemlju zgrade otvorit će još jednu prodavaonicu brendirane robe, uz najam prostora od 7.100 kuna mjesečno.

Puljanima dobro poznat Lanoton ući će u poslovni prostor u Sergijevaca broj 25, površine 40 kvadrata, za što će mjesečno plaćati 2.370 kuna, odnosno 60 kuna po kvadratu, također za prodaju brendiranih proizvoda. Lanoton je izlicitirao i poslovni prostor u Sergijevaca broj 47, od 74 kvadrata za iznos od 4.440 kuna, te prostor u Flanatičkoj broj 4 od 40 kvadrata, gdje će u prizemlju zgrade prodavati neki od brendova, a mjesečno će za to Gradu plaćati 2.400 kuna, odnosno 60 kuna po kvadratu.

U strogom centru izlicitiran je i prostor na Trgu 1. svibnja broj 4, površine 49 kvadrata u prizemlju zgrade, a novi zakupac je trgovačko društvo Cel. Mar. Media iz Pule. Za taj prostor plaćat će mjesečno 2.928 kuna, odnosno 60 kuna po kvadratu i opet za prodaju brendiranih proizvoda. U Smareglinu ulicu na broju 7, površine 21 kvadrat, ući će trgovačko društvo Capital invest iz Pule i za mjesečnu zakupninu od 1.056 kuna ovdje obavljati uslužnu djelatnosti.

U 40 kvadrata prostora u Istarskoj ulici 22 ući će Majk - Matić iz Zagreba i za zakup od 4.480 kuna mjesečno, odnosno čak 112 kuna po kvadratu, obavljati trgovinsku djelatnost. Izlicitiran je i prostor u Tomasinijevoj broj 6 od 26 kvadrata. Zakupac Sead Kotorić, vlasnik obrta za proizvodnju i usluge "Mister minuta" iz Poreča, mjesečno će plaćati 390 kuna zakupa, odnosno 15 kuna po kvadratu za proizvodnju medicinskih pomagala. Na istoj adresi izlicitiran je i prostor od 70-ak kvadrata u kojoj će Peternel grupa iz Pule za 700-tinjak kuna mjesečno obavljati IT djelatnost.

Usluge čišćenja i zaštite

Za poslovni prostor u Flavijevskoj 20, površine 25 kvadrata, najpovoljnija je bila ponuda društva Dolce far niente iz Pule koje će za 1.250 kuna mjesečno moći obavljati uslužne djelatnosti. I konačno, na Trgu 1. istarske brigade broj 10 u prizemlju, u 76 kvadrata, ući će Sokol iz Zagreba. Oni će tu za 3.045 kuna mjesečno obavljati djelatnost privatne zaštite i detektivske poslove, dok će na istoj adresi, ali na trećem katu u 65 kvadrata urede imati trgovačko društvo Delta iz Pule i za to plaćati 1.627 kuna mjesečno.

- Drago nam je da, unatoč specifičnim okolnostima, i dalje postoji optimizam i želja za razvojem. Zakupci su pokazali velik interes, što će sigurno pridonijeti dodatnom obogaćivanju ponude za naše sugrađane i goste. Isto tako izrazito je važno što će pomoći gospodarskom razvoju s pozitivnim efektom na zapošljavanje. Kao što je poznato, usmjerili smo velike napore da brojnim mjerama čim više pomognemo gospodarstvenicima te se nadamo da će i naši zakupci biti isto tako uspješni u svojim aktivnostima, istaknula je Ingrid Bulian, gradska pročelnica za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of