REAKCIJE o smjeni dekana davora miškovića

ISTARSKI SDP I HDZ O POLITEHNICI: IDS skida glave i uhljebljuje svoje Ljude. To su oduvijek i radili


Regionalni lideri opozicije žestoki su u optužbama na račun vladajućeg IDS-a koji je, po njihovom mišljenju, Politehniku pretvorio u stranačku ustanovu ili vlastitu prćiju

 

Drama na pulskoj Politehnici i smjena dekana Davora Miškovića ujedinila je dvije najvažnije opozicijske stranke u Istarskoj županiji – SDP i HDZ. Regionalni lideri opozicije žestoki su u optužbama na račun vladajućeg IDS-a koji je, po njihovom mišljenju, Politehniku pretvorio u stranačku ustanovu ili vlastitu prćiju, kako su poručili iz istarskog SDP-a. Primjedbe na temu smjene dekana Miškovića te svoje viđenje cijele afere za Glas Istre su pojasnili Sanja Radolović, šefica SDP-a Pule, te Jurica Šiljeg, predsjednik HDZ-a Istre.

"SDP Pule i Istre stoji iza našeg priopćenja u vezi događanja na pulskoj Politehnici u kojem ističemo kako se radi i u tom slučaju radi o IDS-ovoj samovolji, te tražimo neovisnu reviziju Državnog odvjetništva kao i izjašnjavanje dekana Miškovića o tome koje je sve ljude trebao zaposliti po nalogu iz te stranke", kaže Sanja Radolović.

"Stanje na Politehnici godinama je isto, Istarska županija kao osnivač upoznata je s cijelim nizom nepravilnosti i nije nam jasno zašto je bilo potrebno napraviti "blitzkrieg" pohod u proteklih nekoliko dana. Također nam nije jasno zašto nisu smijenjeni svi članovi Upravnog vijeća, nego samo predsjednik, dok su IDS-ovi članovi odbora ostali na svojim mjestima iako su godinama dizali ruku zajedno sa mijenjenim predsjednikom, gospodinom Ružojčićem", naglašava pulska SDP-ovka.

Posao za DORH

Radolović kaže da bi dekan Mišković trebao "taksativno pobrojiti koga je sve trebao zaposliti po nalogu IDS-a, uz Dijanu Drandić koja se spominje."

"To je dužan učiniti zbog javnosti, studenata i cijelog kolektiva. Ako je to točno, onda tu ima posla za DORH. Također nam nije jasno kako se nalazom revizije može tražiti smjena, u cijelom svijetu revizijom se daju preporuke kako što popraviti. Smjene nisu posao revizije", kaže Sanja Radolović.

SDP Istre prigovora i zbog planiranja proračunskog rashoda za Istarsko veleučilište - o kojem nije donesena odluka o osnivanju na razini županije - te kaže kako će u Skupštini županije tražiti objašnjenje cijelog slučaja. (PIŠE Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum