JOŠ JEDNO REAGIRANJE

ILIJA LUBINA: "Ja sam objavio fotografiju Zoričića i biskupa, a ne Zoričić". Nezavisnu listu je označio na fotografiji jer je, kaže, mislio da je to Zoričićev privatni profil

| Autor: Glas Istre
Lubina, biskup Milovan i Zoričić

Lubina, biskup Milovan i Zoričić


Glasu Istre javio se Ilija Lubina koji tvrdi da je on taj koji je objavio fotografiju Filipa Zoričića s porečkim i pulskim biskupom u miru Ivanom Milovanom, a ne Filip Zoričić.

Oko te fotografije je, naime, jučer nastala "razmjena paljbe" između IDS-a i nezavisne liste Filipa Zoričića, čiji kandidati Elena Puh Belci i Filip Zoričić su u drugom krugu izbora za gradonačelnika Pule.

S obzirom da je riječ o fotografiji sa krizme njegove kćerke, Zoričić je govorio o "uplitanju njegove obitelji", a IDS je na to odgovorio da je Zoričić sam upleo svoju obitelj tako što je fotografiju sa krizme objavio na društvenim mrežama, ne bi li se dodvorio biračima desnice, pa ju je potom uklonio.

Podsjetimo, priču je još kompliciranijom učinio Stipe Drviš, proslavljeni pulski boksač, koji je fotografiju stavio na svoj Facebook profil kao pokazatelj da Filip Zoričić nije dosljedan u svojim stavovima jer se s jedne strane snima s biskupom, a s druge zagovara da istospolni partneri mogu imati djecu. 

A kao krunski dokaz da se fotografija pojavila s političkom agendom uzet je natpis (odnosno Instagram tag) na njoj - nezavisnalista_filipazoricica.  

No Ilija Lubina u svom dopisu tvrdi da je on taj natpis stavio misleći da se radi o privatnom profilu Filipa Zoričića. 

Natpis

Cijela fotografija, s natpisom koji upućuje da je povezana s Nezavisnom listom Filipa Zoričića

Njegov mail Glasu Istre prenosimo u cijelosti:

"Molim Vas da sukladno zakonu o medijima objavite moj demantij na članak objavljen na portalu Glasa Istre pod naslovom 'Reagiranje iz IDS-a: Filip Zoričić je sam upleo svoju obitelj i sudionike privatnog događaja u kampanju'".

Naime, u članku piše da je gospodin Zoričić sam objavio fotografiju privatnog događaja na vlastitom profilu, fotografiju na kojoj pozira ispred oltara s biskupom u miru porečko-pulskim Milovanom. Također piše da je gospodin Zoričić sam naknadno izbrisao spornu fotografiju. To je neistina!

Navedenu fotografiju sam objavio ja, na svojem Instagram profilu, zajedno s još nekoliko fotografija.
Na navedenoj fotografiji tj. "storyu" Instagrama ja sam osobno označio Zoričića, misleći da mu je to osobni profil. Na isti sam način označio i ostale osobe s krizme na drugim fotografijama, također na Instagramu.
Zoričić nije izbrisao tu fotografiju, obrisala se sama nakon 24 sata jer Instagram "story" funkcionira po tom principu, fotografije se same brišu.

Što se tiče suglasnosti porečko-pulske biskupije, ne smatram to problemom, jer tko god se htio slikati to je mogao učiniti, kako krizmanici, tako i kumovi te ostali uzvanici.

Zoričića sam osobno pozvao da se slika sa mnom i biskupom tako da ni nastanak fotografije, ni njezina objava nisu njegov čin.

Napominjem da sam na orginalnoj fotografiji i ja, ali sam naknadno odrezan. U privitku ovog maila šaljem dokazne fotografije koje potkrijepljuju moje tvrdnje. Dakle, fotografiju sam objavio sam, na svom Instagram profilu, a Zoričić s time nema nikakve veze. S poštovanjem", napisao je Ilija Lubina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom