počelo je

I ove godine više od pola milijuna kuna za blagdansko ukrašavanje Pule: SVEČANO PALJENJE LAMPICA NA PORTARATI I GIARDINIMA 29. STUDENOG

| Autor: Borka PETROVIĆ

U odnosu na prošlu godinu dodatno će se ukrasiti dio Flanatičke ulice i Tržnica, gdje će se u prosincu održati niz programa i aktivnosti, te Giardini i to na dijelu gdje će uskoro biti postavljeno klizalište

 

Digitalna jelka na Portarati i blagdanska rasvjeta na Giardinima svečano će zasjati u petak, 29. studenog, obilježavajući tako početak manifestacije "Prosinac u Puli" i otvaranje gradskog klizališta, dok će se blagdanska rasvjeta, koja se po gradskim kvartovima trenutno postavlja, uključivati postepeno, doznajemo iz Grada Pule. Ove su godine za blagdansko ukrašavanje grada zaduženi Herculanea i Pula Parking čiji radnici postavljaju dekoraciju od početka studenog.

Novi elementi

- Prošlogodišnja je svjetlosna rasvjeta nadopunjena i obogaćena novim elementima. Dio blagdanske rasvjete servisiran je i zamijenjeni su dotrajali dijelovi. Suvremena tehnologija smanjuje troškove održavanja, prije svega zbog dužeg trajanja svjetlećih tijela kod LED rasvjete, kažu iz Grada.

U odnosu na prošlu godinu, dodatno će se ukrasiti dio Flanatičke ulice i Tržnica, gdje će se u prosincu održati niz različitih programa i aktivnosti, te Giardini i to na dijelu gdje će uskoro biti postavljeno klizalište čime će se dodatno vizualno obogatiti blagdanski ugođaj u centru grada. Na Forumu će, kao i inače, Puljane i njihove goste razveseljavati velika svjetleća kugla, dok je novost ove godine 50-metarski svjetleći "Prolaz želja" na Giardinima, koji će se postaviti u suradnji s festivalom Visualia.

Isti trošak

Za postavljanje blagdanskih ukrasa te skidanje i skladištenje ove će se godine potrošiti isto kao i lani pa će tako ukrašavanje starogradske jezgre i užeg centra grada postojećim digitalnim ukrasima koštati oko 395.500 kuna, dok će se za postavljanje analogne blagdanske rasvjete na ostalim lokacijama u Puli i okolici potrošiti još 178 tisuća kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater