TISUĆE PRIMJERAKA

Grad tiskao brošure o proračunu: Potez od kazališta do Fine planiraju ZATVORITI ZA PROMET

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Zona na potezu od kazališta do Fine će se popločati i krajobrazno urediti, postavit će se urbana oprema. Za početak uređenja Giardina osigurano je 10 milijuna, a za pripremu i uređenje Kandlerove 9,5 milijuna kuna

Zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek, pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić i pročelnica za financije Vesna Sajić predstavili su danas u Gradskoj palači brošuru Proračun u malom koja na jednostavan i transparentan način prikazuje stavke ovogodišnjeg proračuna teškog 440 milijuna kuna. Brošura će biti tiskana u 24 tisuće primjeraka i distribuirana pulskim domaćinstvima, te objavljena na gradskim web stranicama.

Informiraju građane

Matić je kazao da Grad, kao i ranijih godina, informira građane o svim bitnim dokumentima koji se tiču života u gradu, od rada gradske uprave do poslovanja gradskih trgovačkih društava i ustanova. Sajić je napomenula da je proračun stabilan i uravnotežen, visoko socijalno osjetljiv, te sadrži značajna sredstva namijenjena kapitalnim projektima. Također se vodilo računa o poduzetništvu, pa je 1,86 milijuna planirano za subvencioniranje kamata na odobrene kredite i poticanje gospodarstva.

Cvek je kazao da je ovogodišnji program komunalne infrastrukture težak 46 milijuna kuna, a među važnijim projektima istaknuo je početak uređenja Giardina u reprezentativnu pješačku zonu po uzoru na najmodernije europske gradove, za što je osigurano deset milijuna kuna, dok je za pripremu i uređenje Kandlerove ulice planirano 9,5 milijuna kuna. Cvek kaže da se cijeli potez od kazališta do Fine planira zatvoriti za promet.

Koncem godine

Zona će se, veli, popločati i krajobrazno urediti, postavit će se urbana oprema. Bit će predstavljeno idejno rješenje ovog opsežnog i kompleksnog projekta, a bit će provedeno i savjetovanje s javnošću.

- Kandlerovu je potrebno urediti, uložiti u komunalnu infrastrukturu i popločati je te putem projekta Dolcevita obnoviti fasade, izjavio je Cvek. Najavio je da će radovi na Giardinima te u dijelu Kandlerove početi koncem godine. Intencija je gradske uprave da se što više građana, udruga i pojedinaca uključi u osmišljavanje projekta. Pritom treba uvažiti mogućnost pronalaska arheološkog nalazišta na tom području. Promet bi se, prema riječima gradonačelnika Borisa Miletića, preusmjerio prema Istarskoj i Zagrebačkoj ulici, a Korzo će se popločati. Govoreći o rokovima, izjavio je da bi volio da se Giardini u potpunosti urede do kraja postojećeg mandata gradske vlasti.

Novi kružni tok na Vidikovcu

Osim početka uređenja Giardina, među najznačajnijim projektima koji će se realizirati ove godine zamjenik gradonačelnika Robert Cvek izdvojio je izgradnju kružnog toka na Vidikovcu, na križanju Voltićeve i Rizzijeve ulice (4,5 milijuna kuna). Za daljnje uređenje plaže na Hidrobazi uložit će se tri milijuna kuna, na Vidikovcu i Verudi izgradit će se nova parkirališta, a uredit će se velik broj prometnica.

Trećina proračuna odlazi na predškolski odgoj, obrazovanje, socijalnu skrb i zdravstvo, dok su za nadstandard u školstvu predviđena 22 milijuna kuna. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini