VODNJAN

Grad sufinancira obnovu pročelja u starim jezgrama: Za obnovu ulične FASADE DO 10.000 KUNA PO ZGRADI


Poziv za subvencioniranje troškova, koji je jučer objavio Grad Vodnjan, odnosi se i na fizičke i na pravne osobe, a otvoren je do 31. prosinca ili do iskorištenja raspoloživih sredstava

 

Na bespovratnu potporu do 10.000 kuna mogu računati vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća u starogradskim jezgrama na području Vodnjana, odluče li se na obnovu ulične fasade. Poziv za subvencioniranje troškova, koji je jučer objavio Grad Vodnjan, odnosi se i na fizičke i na pravne osobe, a otvoren je do 31. prosinca ili do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Od 50 do sto kuna po kvadratu

Grad Vodnjan u proračunu je za ovu godinu osigurao 200.000 kuna za tu namjenu, a korisnicima će sufinancirati od 50 do 100 kuna po kvadratu obnovljene fasade, do najvećeg iznosa od 10.000 kuna. Iznos će biti određen na temelju stanja objekta. Iznimno, ako je u pitanju fasada objekta koji posjeduje vrlo bitne povijesne i arhitekturne karakteristike, na temelju preporuke nadležnog konzervatorskog odjela, sufinanciranje može prijeći iznos od 100 kuna po četvornom metru fasade. (Z. S.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater