Na svjetski dan djeteta

Gimnazija dobila sadnicu KESTENA ANNE FRANK


 Na Svjetski dan djeteta u atriju Gimnazije održana je svečana primopredaja kestena Anne Frank, kao plod suradnje Hermes ComuniActiona i Gimnazije Pula, a uz potporu grada Pule i Herculanee.

Kako doznajemo od ravnatelja Filipa Zoričića pulska gimnazija je prva u Hrvatskoj dobila mladicu stabla Anne Frank. To je, navodi nam, nastavak suradnje s Hermesom nakon uspješno održane izložbe o Anne Frank koju je u prostoru Memo muzeja u tri tjedna održavanja bilo posjetilo više od pet tisuća ljudi. Sadnice kestena, koje su dobivene presađivanjem drveta ispred kuće u Amsterdamu u kojoj su se djevojčica i njezina obitelj skrivali tijekom Drugog svjetskog rata, sade se diljem svijeta kao simbol nade i tolerancije. Na pitanje gdje se kesten planira posaditi Zoričić veli da još razmatraju lokaciju, a kako bi volio da to bude javni prostor u gradu.

- Predložit ćemo da Grad jednu malu površinu u centru nazove "Park Anne Frank" pa neka tu bude kesten i obilježavanje Dana sjećanja na žrtve holokausta gdje bi se održavali događaji posvećeni ne samo Anne nego i svoj djeci žrtvama rata, veli nam Zoričić. (B. P.) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater