MNOGIMA NAJDRAŽI DAN

FOTOGALERIJA / PULSKA ŠPICA NA BADNJAK. Gužva na sve strane. Kupuju se posljednji darovi i otvaraju prve pive. Pogledajte što je sve snimila naša ekipa

| Autor: Lara BAGAR


Gužva u gradu, gužva okolo grada, gužva po trgovina. Tako je danas bilo u gradu - živahno, veselo i gužvovito. Lijep dan i potrošačka groznica brojne su Puljane doveli u grad. Jedni su odrađivali "last minute" kupovinu gradskim trgovinama, kako u gradu tako u okolnim trgovačkim centrima, drugi su pak kupovali namirnice za blagdansku i božićnu trpezu.

Ribarnica je na tržnici već u 11 sati bila gotovo poluprazna, zato se na gornjem katu pjevalo u sav glas. Mistral band raspjevao je Puljane koji su uz starogradske pjesme i dec vina zabavljali sebe i sve okolo sebe u okolnim kafićima.

A ispred tržnice, Narodni trg je za neke Puljane postao i plesni podij uz taktove legendarnih Anelida. Ostale je na trgu omamio miris iz velike padele u kojoj se krčkao brudet od bakalara koji je za svoje sugrađane već tradicionalno priprema Budimir Žižović Žižo.

Bakalar je došao "iz sjevernih krajeva Baderne", šalio se Žižo. Čak 18 kilograma donirao je poznati istarski proizvođač Petar Banko iz tvrtke Alden d.o.o koji je svratio da vidi kako to Žižo kuha. Uz 30 kilograma krumpira, bilo je taman za 400 delicioznih porcija koje su Puljani pojeli u slast.

Iako je tržnica srce grada, i u okolnim se kafićima pomalo slavilo. Giardini su posebice bili atraktivni turistima. Nekoliko njih sa Filipina privukao je štand sa fritulama. Zanimljive su im, podsjećaju ih na američke krofne s rupom - doughnatse. Pitamo kako se na Filipinima slave ovi blagdani, kažu da je u okruženju obitelji i da se sve vrti okolo hrane. Baš kao i kod nas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum