RAVNATELJICA SE JAVILA

DOBRE VIJESTI IZ OŠ STOJA: "Testirana sam s negativnim rezultatom što znači da su svi učitelji i učenici s kojima sam kontaktirala sigurni"

OŠ Stoja

OŠ Stoja


U današnjem danu u kojem ima veliki broj novozaraženih u Istri dobro dođe i jedna lijepa vijest. A ta vijest je da korona nije ušla u Osnovnu školu Stoja.

Kako smo jučer izvještavali, u toj školi nastava ua starije razrede je privremeno, iz predostrožnosti, prebačena online nakon što je ravnateljica morala ići u samoizolaciju. 

No kako se pokazalo, ravnateljica, koja ima slučaj korone u obitelji, je negativna na koronu, što znači da nema ni razloga za zabrinutost. To znači i da će se od srijede svi učenici vratiti normalno na nastavu.

"Poštovani roditelji, učitelji i učenici OŠ Stoja, od srijede 21.10. se vraćamo u školske klupe s nadom da ćemo u njima dočekati zimske praznike. Škola i vaši učitelji su potvrđeno sigurno okruženje za vas. Kao osoba u samoizolaciji testirana sam s negativnim rezultatom što znači da su svi učitelji i učenici s kojima sam kontaktirala sigurni. Prvi dan online nastave pokazao nam je što trebamo pripremiti za optimalno funkcioniranje moguće ponovne online nastave", napisala je ravnateljica Saša Bertanjoli-Marku na internetskim stranicama škole.

"No iako se pripremamo za online nastavu učinimo sve da ostanemo u školi. Donedavno dobra epidemiološka situacija u našoj županiji je dovela do našeg opuštanja. No sad se ona pogoršava i mi moramo pojačati mjere opreza. Ne zaboravimo mjeriti temperaturu ujutro, stavimo maske pri izlasku iz kuće kako bismo bili sigurni da ihimamo, ne ulazimo u školu bez njih i nosimo ih uvijek kad razgovaramo s prijateljima. Time ćemo zaštititi sebe, njih te svoje i njihove obitelji. Sada smo u zatvorenom prostoru koji se grije pa moramo još više paziti. U nadi da ćemo u potpunosti poštovati propisane mjere te ostati zdravi i u školi srdačno vas pozdravljam", stoji u objavi ravateljice. 

Podsjetimo, tako dobra situacija nije u OŠ Monte Zaro, gdje je potvrđen slučaj koronavirusa i dio učenika i nastavnika je u samoizolaciji, zbog čega učenici starijih razreda imaju nastavu online. I Sveučilište u Puli je u potpunosti prešlo na online nastavu iako nemaju koronu u svojoj ustanovi, ali su se za to odlučili iz predostrožnosti.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini