REKONSTRUKCIJA

FOTO / DETALJI NOĆNOG POHODA PO PULSKIM SALONIMA I RADNJAMA: Provalnik je više puta "ljubio rešetke" na ulaznim vratima, ali se snalazio, koristio kliješta. Četiri obrta u koje je provalio imaju ZANIMLJIVU POVEZNICU

| Autor: Marica KOŠTA
Frizerski salon Tijana u Krmpotićevoj ulici

Frizerski salon Tijana u Krmpotićevoj ulici


Dorotea Heršak, vlasnica Inn Spa salona u centru Pule, jednog od četiri poslovna prostora u centru Pule u koje je provaljeno u noći na utorak, kazala nam je da je provalu otkrila djelatnica koja je ujutro došla na posao i u salonu zatekla nered.

provale 2

Krojačka radnja XXL u Teslinoj

- Ormarići i inventar bili su razbacani, ali osim nešto novca od pologa i utrška te kovanica iz aparata za tople napitke ništa nije nestalo. Prije dvije godine imali smo pokušaj provale pa su od tada na vratima salona rešetke. No provalnik je ovoga puta ušao sa stražnje strane obijanjem prozora odvijačem. U skladištu je našao moja kliješta i njima otvorio aparat za napitke da bi došao do kovanica, ispričala nam je Heršak, koja je tijekom dana bila u kontaktu s vlasnicama drugih salona u koje je provaljeno, od kojih su neke već krenule u nabavku alarma ili kamera za videonadzor.

provale

Dorotea Heršak, vlasnica Inn Spa salona

Prema policijskom izvješću materijalna šteta od te provale još se utvrđuje. U obližnji frizerski salon Tijana provalnik je pokušao ući razbijanjem stakla na ulaznim vratima, no nije mogao svladati rešetke na vratima pa je odustao.

provale

Salon Inn Spa u Cankarjevoj

Iz krojačke radnje XXL u Teslinoj provalnik ništa nije ukrao, ali je 48-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko stotina kuna. Iz kozmetičkog salona Tea u Koparskoj ulici provalnik je pak ukrao novac i 29-godišnju vlasnicu oštetio za više stotina kuna.    

provale  

Kozmetički salon Tea u Koparskoj ulici

Primjetno je da se u sva četiri prostora u koje je provaljeno obavljao posao kojeg češće rade žene nego muškarci - krojačka radnja, frizerski salon i dva kozmetička salona. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini