SASTANAK U MINISTARSTVU

Danko Končar ponovio da jest strateški partner, ali ukoliko postoji netko bolji ne mora biti - U Zagrebu UČINJEN KORAK NAPRIJED ZA ULJANIK


Rekao bih da je ovo sada blizu završnice. Radimo na tome da u slijedećim danima donesemo konačnu odluku o postupanju s programom restrukturiranja. Sada smo zajedno sa strateškim partnerom i nadležnim ministarstvima usuglasili neke stvari oko otvorenih pitanja, dok ćemo nešto još potvrditi u idućim danima, kazao je predsjednik uprave Uljanika Emil Bulić

 

Na današnjem sastanku predstavnika Uljanika i strateškog partnera u kabinetu ministra gospodarstva Darka Horvata, za pulsko brodogradilište Uljanik učinjen je korak naprijed. Umjesto ministra Horvata koji je u vrijeme održavanja sastanka bio u Saboru, ulogu domaćina preuzeo je njegov pomoćnik Zvonimir Novak koji je nakon sastanka poručio kako drži da je on bio vrlo konstruktivan i da su sudionici dosta toga razjasnili.

"Ostale su neke stvari za pojasniti, kako nama, tako i s Europskom komisijom, kako bi krenuli u sljedeću fazu, a to je slanje programa restrukturiranja u Bruxelles", rekao je Novak.

Napomenuo je kako će Ministarstvo neformalnim putem komunicirati s Komisijom, te da će se, kada se razjasni i tih nekoliko dvojbi, odnosno dobiju daljnje smjernice, krenuti u slijedeću fazu.

I predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić ocijenio je da je na sastanku, koji je bio vezan uz najnovije aktivnosti u programu restrukturiranja, napravljen korak naprijed.

 Rupa u prošlosti

"Rekao bih da je ovo sada blizu završnice. Radimo na tome da u slijedećim danima donesemo konačnu odluku o postupanju s programom restrukturiranja. Sada smo zajedno sa strateškim partnerom i nadležnim ministarstvima usuglasili neke stvari oko otvorenih pitanja, dok ćemo nešto još potvrditi u idućim danima. Pred nama je sad vrijeme konačne odluke tako da se nadam da ćemo to tijekom narednog kratkog razdoblja, ne mogu reći točno u danima, usuglasiti te dovršiti program i poslati ga na usvajanje u Komisiju", kazao je Bulić.

Upitan o suštini programa restrukturiranja i koje su promjene u odnosu na prvi plan, Bulić je kazao da može govoriti o onom planu na kojem se radi posljednjih mjesec dana.

"Nema promjena, iz tjedna u tjedan se ide korak, po korak naprijed. Ovo je vrijeme donošenja odluka, svi smo puno odgovorniji i više se pažnje posvećuje svakom detalju", rekao je prvi čovjek Uljanika. Naglasio je i da je sastanak iskorišten kako bi se dodatno pojasnila i usuglasila pitanja nekih pozicija, odnosno odgovornosti dionika restrukturiranja. Na pitanje je li razjašnjeno je li Danko Končar strateški partner s kojim će se slati program u Bruxelles i da se u idućim danima više neće govoriti o pismima namjere i novim strateškim partnerima, odnosno da su oni dosad spominjani odustali, Bulić je odgovorio da "mora biti uvjeren da je to tako". (Milan PAVLOVIĆ) 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum