CIJEPNI PUNKT U PULSKOM HOSPICIJU

PULJANIN DALIBOR ŠEKULJICA: "Cijepio sam se jer sam državni službenik i uvjetovali su nas. To je jedini razlog"

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Dalibor Šekuljica (snimio M. MIJOŠEK)

Dalibor Šekuljica (snimio M. MIJOŠEK)


Ljudi koji ovih dana dolaze po cjepivo, od kad je počela mnogo veća navala, uglavnom nisu željeli davati izjave. Zanimalo nas je, naime, je li ih na cijepljenje ponukalo pooštrenje mjera vezano uz covid potvrde, ili je u pitanju ipak strah za vlastito zdravlje.

Među građanima se našlo i iznimaka. Na samom izlazu naišli smo na Dalibora Šekuljicu koji je nekoliko trenutaka ranije primio prvu dozu. Na upit zbog čega se odlučio na cijepljenje, rekao je: "Tu sam zbog jedne doze Johnsona, a cijepio sam se jer sam državni službenik i uvjetovali su nas da se cijepimo. To je jedini razlog".

Osamdesetogodišnja Nevia Vivoda također je došla po prvu dozu cjepiva protiv covida-19.

"Dosad se nisam cijepila protiv korone jer sam imala veliki strah od nuspojava. Cijepila sam se zadnji put prije 40 godina i to protiv gripe, ali sam tada dobila jako visoku temperaturu, a nikad prije i poslije toga nisam imala temperaturu niti gripu jer jako dobro podnosim sve. Sada prvi put idem, pa da vidim kako će proći", kaže Vivoda.

Vivoda

Nevia Vivoda

Mnogi građani očito su kalkulirali s produljenjem "radnog vremena" cijepnog punkta u zgradi hospicija, pa nisu nahrupili kao prošlog tjedna, kad su imali na raspolaganju svega dva sata dnevno.

Ovog tjedna moći će se cijepiti i u srijedu i četvrtak od 11 do 17 sati, u petak od 14 do 17 te u subotu od 8 do 12 sati. Dostupna su im cjepiva Pfizer, Moderna i J&J.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum