VERBALNI DELIKT

Buzetska SDP-ovka izbačena iz stranke zbog IZJAVE GLASU ISTRE I OBJAVA NA FACEBOOKU


Snežana Andrejev Majcan, predsjednica Foruma žena SDP-a Buzet, isključena je ovaj mjesec između ostalog i zato što je Glasu Istre još 2015. izjavila da je SDP Buzet "postao organizacija-slučaj radi nečije samovolje i ambicija", a za Aleksandru Kolarić je na Facebooku 2016. napisala "samo mi nije jasno zašto su joj smanjili terapiju". Ona najavljuje žalbu višim instancama i tvrdi da ju se izbacuje jer se željela kandidirati za predsjednicu Foruma žena SDP-a Hrvatske

 

Snežana Andrejev Majcan, članica buzetskog SDP-a poznata po oštrom jeziku i predsjednica Foruma žena SDP-a Buzet, isključena je iz stranke zbog verbalnog delikta. Izbacio ju je Gradski odbor SDP-a Buzet i to, između ostalog, zbog njezinih izjava, odnosno komentara na društvenim mrežama, koji daturaju još iz 2015. i 2016. godine. U to vrijeme, 2015., GO SDP-a Buzet načeo je Andrejev Majcan iskazivanjem nepovjerenja za rad u svim instancama SDP-a Hrvatske. Na tu kaznu staru tri godine nadovezalo se ovo izbacivanje, do kojeg je došlo svega dva dana nakon što se Andrejev Majcan kandidirala za predsjednicu Foruma žena SDP-a Hrvatske. Ona smatra da to nije slučajno i da je odluka o izbacivanju donesena s ciljem da je onemoguće u toj kandidaturi.

Stranački kolege zamjeraju joj na izjavama Glasu Istre iz travnja 2015., kad je izrazila sumnju u regularnost rada GO SDP-a Buzet, žaljenje što se na takav način manipuliralo članstvom, te što je rekla da je SDP Buzet "postao organizacija-slučaj radi nečije samovolje i ambicija". U rujnu 2016. se pak na članak tada bivše članice SDP-a Aleksandre Kolarić, u kojem je najavila da je spremna vratiti se u SDP i postati predsjednica stranke, osvrnula riječima "samo mi nije jasno zašto su joj smanjili terapiju".

Zlonamjerni članovi

Andrejev Majcan tvrdi da je postupak izbacivanja pokrenut retroaktivno na temelju Odluke o načelima djelovanja u javnoj komunikaciji, donesene u lipnju ove godine. Buzetska SDP-ovka također tvrdi da joj je poziv na raspravu, kao osnovu za donošenje odluke o izbacivanju, uručen dva dana nakon isticanja njezine kandidature za predsjednicu Foruma žena Hrvatske, iz čega zaključuje da ju se u kandidaturi željelo spriječiti. Kandidatura je objavljena 27. listopada ove godine, a poziv zaprimljen 29. listopada. Na koncu, Andrejev Majcan tvrdi i da je odluka o njenom isključivanju završila na društvenim mrežama prije nego li ju je ona dobila na uvid. (PIŠE Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater