PRIJEM ZA MIKELU RISTOSKI U UREDU ŽUPANA

Brončana paraolimpijka i dalje će imati potporu Županije i Saveza sportova Istre

To je treća olimpijska medalja koju sam osvojila, po čemu sam prva u Hrvatskoj, kazala je Mikela Ristoski te dodala da joj je za srebro nedostajalo četiri centimetra

| Autor: Glas Istre
Mikela Ristoski i Boris Miletić

Mikela Ristoski i Boris Miletić


Istarski župan Boris Miletić jučer je u sjedištu Istarske županije u Puli organizirao prijem za atletičarku Mikelu Ristoski povodom osvajanja brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. U pratnji Ristoski bili su trener Danijel Temin te predsjednik AK Medulin Mate Mezulić.

- Drago mi je što si nosila i našu zastavu na otvorenju Olimpijskih igara, ali posebno mi je drago što si osvojila ovu lijepu, veliku brončanu medalju. Tvoj uspjeh znači puno, najviše za naše mlađe generacije koje na tvom konkretnom primjeru mogu vidjeti da se upornošću i zalaganjem postižu sjajni rezultati. Kad pogledamo Hrvatsku kao malu zemlju od nekih četiri milijuna stanovnika, osvojiti takvo svjetsko odličje govori posebno o tvom zalaganju i uspjehu, poručio je Miletić.

Mikela Ristoski naglasila je koliko joj ova medalja znači. "To je treća olimpijska medalja koju sam osvojila, po čemu sam prva u Hrvatskoj", kazala je sportašica te dodala da joj je za srebro nedostajalo četiri centimetra.

Predsjednik Saveza sportova Istarske županije Mladen Pavičević istaknuo je koliko je važno sportašima omogućiti što bolje uvjete, a to je tema o kojoj se govori već 30 godina. "Još uvijek nemamo pravi sustav za financiranje trenera i sportaša, kao što to imaju neke druge zemlje, primjerice na zapadu, gdje se država puno više brine i puno više financira sport. Naš Savez će te nastaviti pratiti, a stipendiju koju ti dajemo više si nego zaslužila", rekao je Pavičević.

Županijska pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan čestitala je Mikeli Ristoski i treneru Danijelu Teminu, a pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac osvrnuo se na nužnost daljnjeg ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater