brojke narasle

Liste čekanja za preglede u OB-u Pula se dodatno povećale, evo što na to kaže ravnateljica

| Autor: Jelena MILOVIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Kako stojimo s listama čekanja kod liječnika u OB Pula, posebice onih koje su se pokazale kao najduže i budući da su se događale neke promjene u sustavu kako bi se sve ubrzalo, saznajemo iz OB Pula. Je li po odjelima došlo do nekih promjena, pitali smo ravnateljicu OB Pula, dr. Irenu Hrstić.

Po analiziranom stanju za pretrage/preglede onih postupaka gdje je čekanje duže od 270 dana, odnosno do kojih promjena je došlo od završenih aktivnosti dopunskih pregleda krajem 2023. godine, obrađeni su datumi u periodu od 27. prosinca 2023. godine do 7. svibnja ove godine, odnosno, usporedile su se brojke upisanih rezervacija na oba navedena datuma te broj izvršenih postupaka u istom periodu.

- Broj dana čekanja obuhvaća vrijeme za prvi slobodni "redovni/elektivni" termin, odnosno ne uzima u obzir slobodne termine za: prioritetnog pacijenta - pacijenta koji zbog medicinske indikacije na procjenu liječnika, treba prioritetan termin, onkološkog pacijenta ili "hitnu" pretragu/pregled.

Naglašavam, klasifikacije prioritetni, onkološki ili hitni, koji su jasno definirani i mogu biti određeni samo od liječnika, bilo specijaliste, bilo liječnika obiteljske medicine - pojasnila nam je ravnateljica kod dostave podataka.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter