najavljene i utrke za djecu

Krenule prijave za 6. Pula Marathon, trkači se mogu natjecati u kategorijama od 5, 10 i 21 kilometar

| Autor: Jelena Milović
S prošlogodišnjeg Pula Marathona (Snimio Duško Marušić Čiči)

S prošlogodišnjeg Pula Marathona (Snimio Duško Marušić Čiči)


Šesti po redu Pula Marathon održat će se 20. i 21. rujna u Puli, a detalje o ovoj utrci predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pule, Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport i Robert Franković iz Atletskog kluba Maraton 2000 i ISTRun-a.

- Prijave za Pula Marathon otvorene su danas u podne, a zainteresirani se mogu prijaviti na www.pulamarathon.com, a za sve trkače bit će osiguran bogat startni paket, rekla je Sanja Cinkopan Korotaj, koja je predstavila i novi vizualni identitet pulskog maratona.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Kao i prošle godine, za trajanja maratona održat će se paralelno i festival svjetla - Visualia festival, a dio rute kojom će prolaziti trkači bit će postavljene i atraktivne svjetlosne instalacije.

Na prošlogodišnjem maratonu bilo je 1.500 sudionika, a organizatori ove godine, kako je rekao Franković, očekuju još bolji odaziv. 

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Utrke za najmlađe predviđene su u petak, 20. rujna, i to u kategorijama za djecu od 3 do 4, zatim 5 do 6 godina, pa prvi i drugi razred, zatim treći i četvrti te za djecu koja pohađaju peti i šesti razred osnovne škole. Glavna utrka trči se u subotu, sa startom u 20 sati, i razmacima po kategorijama, za 5, 10 (pulska X-ica) i 21 kilometar. Ono što čini ovu utrku posebno atraktivnom jest da je cilj za sve trkače u pulskoj Areni, gdje će biti i proglašenje pobjednika i after party uz DJ-a, a ulaz za publiku je besplatan, rekla je Cinkopan Korotaj.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Pula Marathon ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Pule i uz partnerstvo Arena Hospitality Group.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum