ekoparty

FOTOGALERIJA / Povodom 30 godina djelovanja Pula Herculanee na pulskoj Karolini održan program za sve uzraste

| Autor: Jelena Milović


U znaku obilježavanja Dana planeta Zemlje, a povodom 30 godina djelovanja Pula Herculanee, odnosno 135 godina djelovanja odjela Čistoće u Puli, danas je na parkiralištu Karoline održan prigodni i bogat edukacijski program za sve uzraste.

Građanima su se dijelile sadnice, kao i komposteri - korisnicima Pula Herculanee, a moglo se vidjeti i pokazno čipiranje stabala.

"Krajnji cilj je podignuti svjesnost o odgovornom gospodarenju otpadom. Danas su ovdje sva naša vozila i ne govorimo samo vozilima za otpad, već o vozilima u cjelokupnoj djelatnosti Herculanee. Kolegica Marina Perkov Svilan je u suradnji sa svim partnerima osmislila program te kako je prošle godine bio dobar odaziv, a imali smo samo prezentaciju vozila, ove smo se godine malo pojačali", rekao nam je direktor Pula Heculanee Robi Fuart. 

Učenici Škole za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu pripremili su više vrsta slatkih i slanih zalogajčića na licu mjesta, a obilježavanju se odazvao i Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda sa svojom izložbom radova "Pulski parkovi".

"Herculanea je izuzetno važna gradska firma, zato što tu, prije svega, radi puno vrijednih ljudi. Oni svaki dan čiste naš dnevni boravak - naš grad. Očito je jasno i vidljivo da je grad čist i uredan. Pokušavamo kroz kampanje u koje smo ušli, educirati mlade ljude i djecu da se već od rane dobi nauče odvajati otpad, kako bi smo dosegli onu visoku razinu odvajanja otpada. Zasada je ona 27 posto, a nama je dugoročni cilj doći do 70, 75 posto, a tko zna, možda jednog dana i do 100 posto", poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.    

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini