ISTARSKA ŽUPANIJA I GRAD PULA

Potpisan ugovor za dogradnju i rekonstrukciju Doma "Alfredo Štiglić": Za godinu i pol dana, pulski Dom moći će smjestiti još 88 osoba

| Autor: Jelena Milović
Dom za starije i nemoćne Alfredo Štiglić u Puli (Arhiva Glasa Istre)

Dom za starije i nemoćne Alfredo Štiglić u Puli (Arhiva Glasa Istre)


Ugovor za izvođenje radova nadogradnje i rekonstrukcije Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić u Puli potpisan je danas u sjedištu Istarske županije. Ugovor su potpisali istarski župan Boris Miletić i predsjednik Uprave tvrtke "Radnik Križevci d.d." Mirko Habijanec.

Svečanosti potpisivanja prisustvovali su pulski gradonačelnik Filip Zoričić, dogradonačelnica Ivona Močenić, pročelnik Odjela župana Ivan Glušac, pročelnica županijskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić,  ravnateljica Doma "Alfredo Štiglić" Doris Ivanković, voditelj projekta dogradnje i rekonstrukcije Filip Banovac te član Uprave tvrtke i tehnički rukovoditelj "Radnik Križevci d.d." Mario Biljan.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

- Nije malo vremena prošlo od 2017. godine kad je potpisan sporazum o ovom projektu. U međuvremenu je trebalo riješiti imovinsko pravna pitanja, što je bio preduvjet. U međuvremenu, revidirana je dokumentacija, izdani su aktovi o izgradnji te smo izabrali najboljeg ponuditelja. Izabrani izvođač radova jest dobra tvrtka s dobrim referencama, rekao je istarski župan Boris Miletić, istaknuvši da "smo jedva dočekali ovaj lijep i sunčan dan".

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Vrijednost radova je 8,5 milijuna eura, a župan Miletić istaknuo je "bratsku suradnju s Gradom Pulom, jer u ovom projektu i Županija i Grad Pula snose trošak u podjednakom iznosu".

- Osim što je ovo lijep trenutak, Puli je ovo i potreban trenutak. Zbog ovakvih nadtema, danas je lijepo biti u ulozi gradonačelnika, rekao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić, te najavio apsolutnu podršku Grada Pule u provedbi ovog važnog projekta.

- Imamo godinu i pol dana za dovršetak projekta. Riječ je o klasičnoj armiranoj betonskoj građevini, koja će imati 56 osoba za smještaj oko 112 osoba, uz popratne sobe - kuhinju, restorane, sanitarne čvorove, sobe za medicinske sestre i drugo, istaknuo je Mirko Habijanec iz tvrtke "Radnik Križevci d.d.".

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Ovom dogradnjom, pulski Dom za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" poveća svoj kapacitet za 88 osoba, a sve sobe koje će se graditi bit će dvokrevetne.

- Kad krenu radovi, nama će svakodnevni rad biti ponešto otežan i svakako izazovan, jer će svi korisnici i dalje biti smješteni u Domu. Jako se radujemo da krećemo s realizacijom ovog projekta, rekla je ravnateljica Doma "Alfredo Štiglić" Doris Ivanković.

Sami građevinski radovi će započeti za oko mjesec dana, kad se osiguraju svi tehnički uvjeti vezani za prometovanje Krležinom i okolnim ulicama.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater