ZAVRŠNA FAZA

Rotacijska garaža na Marsovom polju dobit će "fasadu"

| Autor: Milan Pavlović
(Snimila: Tea Tidić)

(Snimila: Tea Tidić)


Nakon nekoliko mjeseci neplaniranog čekanja zbog problema s opskrbnim lancima, zadnji segment nužan za dovršetak projekta prve hrvatske rotacijske garaže stigao je u Pulu, pa je ovih dana ponovno oživjelo parkiralište na Marsovom polju na kojem su još od kraja prošle godine montirane tri čelične konstrukcije.

Kako doznajemo u Pula Parkingu koji upravlja gradskim parkiralištima i stoji iza ove investicije, upravo je montirana masivna podkonstrukcija koja je morala biti izgrađena kako bi se na rotacijske garaže mogla postaviti "fasada", odnosno oplata. Za nju se razmatralo nekoliko rješenja, no na koncu je odabran projekt nagrađivanih pulskih arhitekata iz tvrtke Molozero, te u Pula Parkingu vjeruju da će njime svi biti zadovoljni jer se radi o oplati koja je, kažu, savršeno uklopljena u vizuru izgleda ovog dijela grada.

Nakon postavljanja oplate uslijedit će postavljanje i odgovarajuće unutarnje rasvjete prilagođene konstrukciji, čime će biti ispunjen i zadnji preduvjet za započinjanje s radom i prijem prvih korisnika.

Svi nužni testovi koje konstrukcija mora proći kako bi garaža mogla krenuti s radom odrađeni su još koncem veljače kada nam je zamjenik rukovoditelja javnih parkirališta Manuel Brumnić potvrdio da je sve proteklo prema planu i da su dizala sva tri sustava uspješno atestirana pod punim opterećenjem, odnosno dokazala svoju funkcionalnost u uvjetima maksimalno popunjenog kapaciteta kad je vertikali zauzeto svih deset parkirnih mjesta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini