Inicijativa "protiv sječe!"

Investitor želi rušiti 60-godišnja stabla: Za spas stabala, građani dežuraju pored ladonja u Mutilskoj ulici

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Građanska inicijativa "Protiv sječe!" sazvala je danas hitnu konferenciju za novinare kako bi ukazala na alarmantnu situaciju u Mutilskoj ulici u Puli, gdje investitor zbog izgradnje stambenog objekta namjerava srušiti dvije 60-godišnje ladonje.

Petar Ćurić uime Inicijative rekao je da su o namjerama investitora saznali od mještanke Mjesnog odbora Gregovica, Teodore Beletić, koja je ukazala da su danas investitori namjeravali srušili ta stabla. Na mjestu gdje su se okupili predstavnici Inicijative, došao je i sam investitor sa svom potrebnom dokumentacijom kao i dozvolom za rušenje stabala, no, iako je prvotno rekao da će se stabla rušiti čim odu predstavnici Inicijative, u konačnici je odlučio odgoditi termin za rušenje stabla.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Danas ćemo dežurati pored ove dvije ladonje, te ćemo učiniti sve što je u našoj zakonskoj moći da spriječimo rušenje ova dva stabla. Ono što je nama sporno jest kako je Grad Pula uopće dao dozvolu za rušenje ovih stabala, kad postoji alternativni prilaz budućem objektu iz Vrtlarske ulice, te je apsolutno nepotrebno rušiti ta stabla, kažu Beletić i Ćurić, istaknuvši da je zabrinjavajuće da je investitor tražio dozvolu za rušenje stabala prije dvije godine, a članovi Mjesnog odbora Gregovica o tome uopće nisu raspravljali niti im je to javljeno iz Grada Pule. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater