najfrekventnija raskrižja

Jeste li primjetili da zeleni val "šteka"? Doznali smo zašto

| Autor: Jelena Milović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nedavno nam se javio čitatelj kako bi ukazao na, "slabiju protočnost prometa zbog nemogućnosti da se uhvati zeleni val koji je prije funkcionirao".

Promet u Mletačkoj ulici, tvrdi on, do tada se odvijao puno bolje, dok je trenutna situacija bitno drugačija. Referirao se na najfrekventnija raskrižja u gradu, smatrajući da se gužve stvaraju upravo zbog toga.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Prije šest mjeseci u našem smo listu pisali o ovoj temi, spomenuvši prije svega rad semafora i tada je iz Grada najavljeno da se predviđa nabava i implementacija novog, koordiniranog sustava potpuno upravljana preko GPS-a, čime će se doprinijeti kvaliteti prometa, odnosno većoj protočnosti vozila na semaforiziranim raskrižjima koja su u koordiniranom zelenom valu.

- Vezano uz koordinaciju zelenog vala, instalacije su starije od 30 godina, što uzrokuje povremenu neusklađenost rada semafora na navedenim raskrižjima. Stoga će se cijeli sustav upravljanja prebaciti preko GPS-a, odgovorili su iz Grada.

Naveli su da se to odnosi na dionice Trg Republike – Dobrilina te Trg Republike – Mutilska – Marsovo polje.

(Arhiva Glasa Istre)Svako malo sudar - križanje Rakovčeve/Mletačke sa Zagrebačkom ulicom (Snimila Petra Stefanović)

- Napominjemo da je za navedeno potreban nešto dulji period realizacije, budući da se mora uskladiti, odnosno koordinirati svih sedam navedenih raskrižja. Radi se o raskrižjima koja su izrazito frekventna, ali realizacija se svakako očekuje prije ljetne sezone, kada se očekuju znatno veće gužve u prometu, odgovaraju iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum