Coming Out Museum

Poziv za sudjelovanje na prvoj pulskoj izložbi pripadnica i pripadnika LGBTIQ+ zajednice 

| Autor: Mladen Radić
(Foto: Press)

(Foto: Press)


Coming Out Museum (COME) u lipnju će se prvi put predstaviti izložbom predmeta i priča iz svoje zbirke, zbog čega je objavljen javni poziv za sudjelovanje otvoren do 31. ožujka. Nakon razgovora u Budimpešti, Puli i Pazinu, Coming Out Museum (COME) će se u lipnju prvi put publici predstaviti izložbom koja će se održati u Galeriji Novo u Puli kao dio programa Mjeseca ponosa koji se održava ususret prvoj pulskoj Povorci ponosa.

Za sudjelovanje se može prijaviti tako što se ode na web stranicu www.come.lgbt i pratiti jednostavna uputstva. Nakon što podijele svoj osobni predmet, umjetničko djelo ili rad na temu coming outa, te priču, organizatori će se osobno javiti kako bi dogovorili fizičko preuzimanje predmeta. Za upite tu je mail come@come.lgbt.

COME prikuplja i predstavlja coming out priče pripadnica i pripadnika LGBTIQ+ zajednice iz cijeloga svijeta kroz ideju prikupljanja predmeta koji simboliziraju važne trenutke u razumijevanju i prihvaćanju vlastitog identiteta, prihvaćanju od okoline i povezivanju sa širom LGBTIQ+ zajednicom.

COME prikuplja i predstavlja uspomene i predmete koji simboliziraju priče o coming outu te sva iskustva i važne prekretnice na putu prihvaćanja. Taj predmet može biti bilo što. U zbirci Coming Out Museuma nalaze se i šalica i potkova, plišani medvjedić i kazeta, prikupljaju se i umjetnički radovi i djela, fotografije i memorabilije.

Svi predmeti imaju svoju biografiju koje u konačnici formiraju univerzalnu priču o coming outu i pridonose stvaranju materijalne i nematerijalne LGBTIQ+ memorije. Organizatori pozivaju sve LGBTIQ+ osobe da sudjeluju i podijele svoje coming out priče putem predmeta koji simboliziraju važne trenutke u tom procesu i njihovih biografija.

- Pozivamo i sve umjetnice i umjetnike da na izložbi sudjeluju svojim radovima, u različitim medijima i tehnikama i svojim stvaralaštvom i iskustvom pomognu u poticanju dijaloga i razumijevanja coming outa, kazao je Jan Franjul iz udruge Proces koji je uz Marija Buletića iz Etnografskog muzeja Istre autor projekta.

Pokretači projekta raduju se dijeljenju priča koje će inspirirati, educirati i potaknuti pozitivne promjene u društvu, te se nadaju da će ova prva izložba u Puli u lipnju biti okidač za organizaciju brojnih drugih izložbi diljem Hrvatske, ali i izvan njenih granica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum