ribarev sin

Lovostaj je završio, a na ribarnici nema plave ribe. Chef David Skoko objašnjava zašto je to tako

| Autor: Glas Istre
(Snimio Mislav Klanac)

(Snimio Mislav Klanac)


Završio je lovostaj plave ribe. Ima li je dovoljno, jesu li je kupci jedva dočekali i što o tome govori poznati kuhar David Skoko, istražila je pulska ekipa HRT-a.

Unatoč lošem vremenu, na pulskoj ribarnici bila je gužva. Kupci u vrijeme korizme češće kupuju ribu, a najviše traže plavu.

- Kupujem često ribu. Zdravija je i bolja je. Nisam je jako dugo kupila, to je sve skupo. Uzmem srdele i tako, neke su od izjava kupaca.

Lovostaj plave ribe već je završio, no u ribarnicama je još nema na vidiku.

Petnaestog je trebao biti početak, ali ja je još nisam vidio. A kupujem drage volje jer sam penzić. Još je nisam vidio, ja uzimam plavu ribu, ali nema je još. Imaš orade, brancine, navode građani.

Pri kupnji ribe ekipa HRT-a srela je i poznatog ribarovog sina - kuhara Davida Skoka. Kaže da ribu uključuje u svakodnevnu prehranu i pojašnjava zašto plave ribe trenutačno nema.

- Plava riba je najzdravije što možete kupiti na ribarnici, a lov plave ribe zapravo i ovisi o vremenu. Onda malo mjesečina, pa je malo nema, pa je mareta na moru, pa je jugo, pa je bura. Ljudi ne idu na more kad ne mogu, ali čim mogu idu. I ulove, tada je treba jesti, kad je ima, istaknuo je kuhar David Skoko.

Nema sumnje da je plava riba zdrava i financijski dostupna. Uz malo strpljenja i dobrih vremenskih uvjeta na moru uskoro će se naći na svakom stolu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini