izviđači ga donose od 1994.

Betlehemsko svjetlo stiglo u Pulu

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Gradonačelnik Filip Zoričić je sa svojim zamjenicima Ivonom Močenić i Brunom Cergnulom ispred Komunalne palače danas dočekao Betlehemsko svjetlo koje su pulski izviđači donijeli iz Zagreba.

Nakon postrojavanja svih članova odreda "Istra" i "Uljanik" gradonačelniku je pročitana poruka mira.

"Ovo svjetlo mira je upaljeno u štalici Isusovog rođenje u Betlehemu, prenijeto u Beč te preneseno u našu domovinu Hrvatsku. Svjetlo je sada ovdje da zapali srca svima nama, da ga mi sve više širimo i prenosimo dalje svim ljudima. Donoseći ovo malo Svjetlo, mi izviđači Hrvatske želimo prenijeti poruku da su najbolji dijelovi našeg života često mala, bezimena, nezapamćena djela dobrote i ljubavi koja su potrebna svima nama i svakome od nas.

Izviđači su ovdje da tijekom Božićnih blagdana u Svjetlo prenesu poruku 'Mir u meni - mir s vama'. Svojim djelima mi želimo sudjelovati u rasvjetljavanju tame, želimo unositi radost u sva srca, pogotovo onih koji pate ili kojima je potrebno malo svjetla u životu i nade u bolje sutra", poručili su izviđači zahvalili za pomoć u njihovoj misiji dobrote i ljubavi.

Gradonačelnik Filip Zoričić je primivši svjetlo zahvalio izviđačima na dolasku i donošenju Betlehemskog svjetla u Pulu..

"Hvala vam što ste donijeli svjetlo u naš grad. Neka nam svima u srcima bude svjetlo, mir i osmijeh. Prenosite dalje poruku mira koja je danas jako potrebna", poručio je svim izviđačima gradonačelnik. 

Starješina odreda Mladen Perčić zahvalio je na prijemu u ime odreda Istre i Uljanik te pruženoj pomoći.

Svake godine u tjednu prije Božića, jedno dijete iz Austrije zaputi se u Betlehem i u "Špilji rođenja" zapali Betlehemsko svjetlo te se to svjetlo tada doprema u Beč. U Beču se okupe predstavnici europskih skautskih organizacija i Svjetlo odnose u svoje države gdje ga izviđači dostavljaju u crkve, bolnice, ustanove i domove u želji širenja pozitivnih vrijednosti koje često zanemarujemo: strpljenje, razumijevanje i prijateljstvo.

U Hrvatsku je prvi put 1991. godine Betlehemsko svjetlo iz Beča donio ondašnji predsjednik Vlade Republike Hrvatske Franjo Gregurić. Od 1992. godine Betlehemsko svjetlo donose isključivo izviđači Saveza Hrvatske. Pulski izviđači su Svjetlo prvi put donijeli u Pulu 1994. godine i od tada ga svake godine odnose u pulske župe koje polaze izviđači.

Betlehemsko svjetlo će u Komunalnoj palači biti do 24. prosinca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum