otvoreno gradsko klizalište

FOTO & VIDEO / Grad je zasjao u bljesku leda, lampica i plesa vještih klizačica

| Autor: Doria Mohorović


Grad je večeras zasjao u bljesku leda i lampica dok su četiri vješte klizačice oduševljavale ljubitelje zimskih radosti na novootvorenom klizalištu na igralištu Osnovne škole Centar. Klizalište kao dio programa Advent u Puli, svoja je vrata otvorilo u 18 sati, pružajući prisutnima, od onih najmlađih do malo starijih sugrađana, besplatno uživanje na ledu i mogućnost korištenja klizaljki sve do 22 sata. Djeca su nestrpljivo čekala u redu da ponovno, i ove godine, obuku klizaljke i stanu na led. A kako se moglo čuti, mnogima je to bilo prvo iskustvo koje jedva čekaju ponoviti.

Natko Bošnjak (Snimila: Doria Mohorović)Natko Bošnjak (Snimila: Doria Mohorović)

Natko Bošnjak iz zagrebačke tvrtke Ice Wonderland koja upravlja ovogodišnjim klizalištem u Puli, istaknuo je da je klizalište veličine 400-njak kvadrata, a napravljeno je od pravog leda.

- Klizališta su nam postavljena u šest država, preko 20 gradova, a imali smo tu čast da radimo klizalište i za Cristiana Ronalda i Georginu Rodriguez u njihovoj kući. Oni su bili oduševljeni s čarolijom našeg klizališta, a nadamo se da će isto tako uživati građani i građanke Pule. Očekujemo velik odaziv, da će svi uživati, a neki napraviti i "prve korake" na ledu, svladati vještinu i zaljubiti se u ovaj lijep sport i rekreaciju u adventsko doba, rekao je Bošnjak. Dodao je da se naporno radilo pet dana i noći da bi sve bilo savršeno za otvorenje, a da samo klizalište okružuje 4 i pol kilometara lampica.

Otkrio nam je i jedan kuriozitet - unutar rashladnog sustava nalazi se količina glikola, rashladne tekućine, koja bi mogla napuniti skoro 500 automobila.

Zagrebačke klizačice Lorena Čižmek, Tara Plahutar, Lea Gagro i Karla Ljubić impresionirale su okupljene svojim vještim pokretima na ledu, a posebice izvođenjem pirueta i skokova. No, iza toga, kako su nam rekle, stoje svakodnevni treninzi koje pohađaju u klubovima Medveščak i Leda dugi niz godina, a neke od njih već punih 14.

Profi klizačice (Snimila: Doria Mohorović)Profi klizačice (Snimila: Doria Mohorović)

Svi zaljubljenici u klizanje, bilo da su početnici ili iskusni klizači, imaju priliku istražiti svoje umijeće svakodnevno do 7. siječnja, od 10 do 22 sata, s prilagođenim radnim vremenom tijekom praznika. Klizalište će biti zatvoreno na Božić, ali do tada posjetitelji mogu uživati u blagdanskom ugođaju, okićenom čarobnom kočijom i velikim poklonom, koji su, kako se moglo vidjeti, mnogima poslužili kao kulisa za fotografiranje. Uz samo klizalište, tu su i dvije ugostiteljske kućice koje pružaju priliku klizačima da se ugriju uz toplu čokoladu, čaj i razne napitke.

Ulaznica za klizanje iznosi dva eura, dok je najam klizaljki dostupan po istoj cijeni. Za one koji žele dodatnu podršku, pomagalo se može nabaviti po cijeni od tri eura. Posebne pogodnosti vrijede za škole i dječje vrtiće, gdje klizanje iznosi euro po osobi, a najam klizaljki 50 centi, uz prethodnu najavu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter