15 godina kina

Najavljen program pulskog Kina Valli bogat europskim i nagrađivanim projekcijama za rođendanski tjedan

| Autor: Mladen Radić
Iz filma "Jeanne du Barry"

Iz filma "Jeanne du Barry"


Kino Valli u prosincu slavi svoj 15. rođendan te priprema kino party i prigodni kino tjedan koji će trajati od 14. do 20. prosinca. Od 8. do 12. prosinca kino će biti zatvoreno kako bi se postavilo novo ozvučenje u sali.

Početak prosinca rezerviran je za europski film, a na tjedni repertoar od danas do 6. prosinca dolazi francuski biografsko-kostimirani spektakl »Jeanne du Barry« redateljice i glavne glumice Maïwenn i s Johnnyjem Deppom u ulozi kralja Luja XV. Film je otvorio ovogodišnji festival u Cannesu i do danas ga je samo u francuskim kinima pogledalo gotovo 800 tisuća ljudi.

Slijedi novi film Pedra Almodóvara »Čudan način života« o muškarcu koji jaše pustinjom (Pedro Pascal) i ide u posjet šerifu (Ethan Hawke), starom prijatelju i ljubavniku kojeg nije vidio 25 godina. Za ljubitelje akcije na programu je »Tiha noć« redatelja Johna Wooa.

Drama »Houria« redateljice Mouniom Meddour priča je o istoimenoj talentiranoj plesačici i balerini koja se nada ulasku u Alžirski nacionalni balet. Prije projekcije filma 6. prosinca bit će prikazan kratkometražni plesni film »Jugo - Sirocco« autorskog trojca Ivone Medić Nikolić, Mateja Đuzela i Marka Kalčića koji su od 2020. na raznim lokacijama južne Istre istraživali mogućnosti plesnog tijela u audiovizualnoj umjetnosti.

Na programu je i hrvatska drama »Samo kad se smijem« redateljice Vanje Juranić koja je ljetos na Pulskom filmskom festivalu osvojila prvu Nagradu Kino mreže, te za njega vlada i izniman interes publike u domaćim kinima. Film s Tihanom Lazović i Slavkom Sobinom u glavnim ulogama na rasporedu je 2. i 5. prosinca. Tihana Lazović nagrađena je Zlatnom arenom Pulskog filmskog festivala za glavnu žensku ulogu.

Od noviteta Valli u prosinačkom programu najavljuju i »Wonku« Paula Kinga s Timothéejem Chalametom u glavnoj ulozi, čiji je lik temeljen na liku iz priče »Charlie i tvornica čokolade« Roalda Dahla, a film priča priču o tome kako je naslovni lik postao omiljeni Willy Wonka.

Slaveći sto godina Disney produkcije, u Valliju će biti prikazana »Pepeljuga« i »Dama i skitnica« u prvoj polovici mjeseca, a potom slijede još klasici »101 Dalmatinac« i »Ljepotica i zvijer«.

Ovaj petak bit će prikazan ovogodišnji pobjednik Poreč Doxa, biografski film »Apolonia, Apolonia« redateljice Lee Glob o plesačici koja nastoji naći svoje mjesto u umjetničkom svijetu. Program se provodi u suradnji s POU Poreč i Poreč Doxom.

European Cinema Night, večer u kojoj se slavi europski film, Kino Valli, u utorak 5. prosinca prikazuje kriminalističku dramu »Noć zločina« redatelja Dominika Molla, u kojoj glume Bastien Bouillon, Bouli Lanners, Théo Cholbi, Lula Cotton-Frapier.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini