Ljetni najčitatelji u pulskom GČK-u

Mihaela, Lana i Lucija ovog ljeta pročitale su 292 knjige

| Autor: Vanesa Begić
Ljetni najčitatelji pulske Gradske knjižnice i čitaonice (Foto GKČ Pula)

Ljetni najčitatelji pulske Gradske knjižnice i čitaonice (Foto GKČ Pula)


U povodu Međunarodnog dana pismenosti, na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice i čitaonice proglašeni su najčitatelji u tri kategorije, i to oni predškolske dobi te najčitači u kategorijama osnovaca nižih i viših razreda.

Knjižničarke Tijana Živko i Nadia Bužleta oktirile su da su sudionici ljetne akcije koja je trajala od 30. lipnja do 2. rujna pročitali 1.007 knjiga, a pobjednice ukupno 292 knjige.

U kategoriji predškolaca pobjednica je Mihaela Marčeta koja je pročitala 125 knjiga. Simpatična Mihaela ima šest i pol godina i upravo je krenula u prvi razred Osnovne škole Veli Vrh. Najviše joj čitaju sestra, koja ima devet godina, te mama, a obožava Pepu Pig i pročitala je sve što u knjižnici postoji o princezama.

Lana Žufić pohađa drugi razred OŠ Vidikovac i pročitala je najviše knjiga u kategoriji učenika nižih razreda osnovne škole, čak 134. Za milimetar, odnosno za knjigu je pobijedila Teodoru Marčetu. Lana voli sve knjige primjerene njezinom uzrastu, a čita u svakom slobodnom trenutku. U kategoriji učenika viših razreda osnovne škole pobijedila je Lucija Kalčić s 33 pročitane knjige, ali je nažalost bila spriječena sudjelovati na dodjeli nagrada.

U kategoriji predškolaca bilo je 11 prijavljenih, u kategoriji nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda) 15, a u kategoriji viših razreda OŠ (od 5. do 8. razreda) pet učenika.

Ovaj se program održava od 2009. godine s ciljem promicanja čitanja kod najmlađih. Budući da sva djeca do 15 godina imaju besplatnu članarinu u Knjižnici, najčitatelji su dobili diplome i prigodne poklone, a prigodne nagrade dobili su i ostali sudionici. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom