OGLASILA SE Pročelnica za kulturu

Emina Popović Sterpin pojasnila zašto Mejaši neće nastupiti u srpnju na pulskom Kaštelu

| Autor: Tea TIDIĆ
Emina Popović Sterpin (Foto: Sa(n)jam knjige u Istri)

Emina Popović Sterpin (Foto: Sa(n)jam knjige u Istri)


I dok se vijest da Grad Pula nije dozvolio održavanje koncerta popularnog hrvatskog sastava Mejaši na Kaštelu munjevito proširila cijelom zemljom, gdje je javnost ovu vijest odmah asocirala s nedavnom zabranom koncerta narodnjačke glazbe u pulskom Domu sportova Mate Parlov, iz Grada Pule kategorički tvrde da u ovom slučaju nije bilo nikakve zabrane.

Emina Popović Sterpin, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule te ujedno predsjednica Povjerenstva za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika, detaljno je pojasnila zašto je odlučeno da Mejaši neće nastupiti u srpnju na pulskom Kaštelu.

- U postupku utvrđivanja programa koji će se održati u prostorima kulturno-povijesnih spomenika u Gradu Puli u 2023. godini, Povjerenstvo za programe u prostorima kulturno- povijesnih spomenika Grada Pule, osnovano 27. veljače 2014. godine, utvrdilo je ispunjavanje kriterija programa koje su predložili organizatori te predložilo programe i uskladilo termine održavanja u svim kulturno-povijesnim spomenicima tijekom ljetne glazbeno-scenske sezone.

Interes za održavanje programa u svim prostorima kulturno-povijesnih spomenika u Gradu Puli u 2023. godini znatno je veći od broja raspoloživih termina. U situaciji kada nije moguće održavanje svih predloženih programa, bila je nužna selekcija programa koji će se održati.

Obzirom na ograničeni broj termina te na posebnu potrebu usklađenja termina održavanja programa u prostoru Povijesnog i pomorskog muzeja Istre i prostoru Malog rimskog kazališta, koje se uskoro otvara u neposrednoj blizini, što dodatno ograničava broj raspoloživih termina, Povjerenstvo je, u okviru svoje nadležnosti i ovlaštenja, izvršilo selekciju svih zaprimljenih prijava, uskladilo termine održavanja programa te predložilo programe za održavanje u prostoru Povijesnog i pomorskog muzeja Istre za 2023. godinu.

Slijedom naznačenog, Povjerenstvo nije zabranilo održavanje niti jednog programa pa tako niti održavanje koncerta Mejaša, koji je predložio organizator Incognito Agency", kaže Popović Sterpin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini