JOŠ JEDAN KONCERT, JOŠ JEDNA ENIGMA

Dalmatino u Areni 4. kolovoza, ali samo zahvaljujući gradonačelniku Filipu Zoričiću?

| Autor: Marcello Rosanda
Dalmatino (foto Cropix)

Dalmatino (foto Cropix)


Ovog će ljeta u pulskom Amfiteatru nastupiti i splitska grupa Dalmatino. Iako u početnim planovima i terminima nisu bili predviđeni, ipak će 4. kolovoza nastupiti u Areni, za što se, kako saznajemo, osobno pobrinuo gradonačelnik Pule Filip Zoričić. 

Jer, prema neslužbenim, ali vrlo pouzdanim izvorima, Zoričić je ovaj put odlučio ignorirati mišljenje "Povjerenstva za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika", kao savjetodavnog tijela, koje je u početku bilo protiv da ta grupa održi koncert u pulskoj Areni. Zoričić je osobno, svojim autoritetom, utjecao na to da se odluka promijeni. Na koncu, saznajemo, članovi Povjerenstva su popustili i Dalmatino će ipak svirati u pulskoj Areni. 

Podsjetimo, gradonačelnik Zoričić se jučer pozvao na to isto Povjerenstvo u "slučaju Mejaši", ali sada, ispada, ipak je on taj koji odlučuje. 

"Nije u pitanju nikakva zabrana. Stalno se koristi ta riječ, ali Grad ima posebno Povjerenstvo koji odlučuje što će se događati u povijesnim prostorima grada", rekao je Zoričić vezano za Mejaše. 

"Povjerenstvo čine ljudi koji su stručnjaci u tom dijelu. Oni su donijeli tu odluku prema kriterijima i slobodnim terminima na pulskom Kaštelu", dodao je Zoričić. 

Usput rečeno, grupa Dalmatino lani je nastupila i na Kaštelu, gdje Mejaši ove godine neće nastupiti. Dalmatino je sada i u Areni, top pulskoj pozornici, a Mejaši ne mogu ni na Kaštel. 

Kao ni u slučaju Mejaša, pročelnica za kulturu i predsjednica Povjerenstva Emina Popović Sterpin nam se nije javila ni na ovu temu. Gradonačelnika Zoričića upitali smo je li utjecao na odluku Povjerenstva, a njegov je odgovor bio vrlo zanimljiv. Naime, nije ni potvrdio ni demantirao tu informaciju. Samo je rekao sljedeće: "Povjerenstvo je dalo suglasnost na termin Dalmatina u Areni. Pozdrav!"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater