KLUB I KNJIŽARA GIARDINI 2

Radionica izrade figurica od gline "850 žena za 850 žena" u subotu i nedjelju u Puli

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Radionica je dio umjetničkog projekta "Vi ste Partiju izdale onda kada je trebalo da joj pomognete"

Radionica je dio umjetničkog projekta "Vi ste Partiju izdale onda kada je trebalo da joj pomognete"


Radionica izrade figurica od gline "850 žena za 850 žena" održat će se ove subote i nedjelje s početkom u 11 sati u pulskom Klubu i knjižari Giardini 2. Dio je to umjetničkog projekta "Vi ste Partiju izdale onda kada je trebalo da joj pomognete" koji tematizira žensko stradanje na Golom otoku i Svetom Grguru, a provodi ga vizualna umjetnica Andreja Kulunčić.

- U ovoj se radionici pozivaju žene i djevojke da izrade po jednu figuricu od gline, simbolično ih posvećujući jednoj od kažnjenica. Polaznice radionice time sudjeluju u prenošenju kolektivne memorije na traumatičnu prošlost koja se ne bi smjela ponoviti i stvaranju pokretnog spomenika od 850 terakota skulpturica koje će se izlagati kao cjeloviti rad na izložbama projekta koje će uslijediti, navedeno je u opisu događaja, uz napomenu da za pohađanje radionice nisu potrebne vještine ni znanje u oblikovanju gline.

Namijenjena je ženama i djevojkama od srednjoškolskog uzrasta, a kako ističu organizatori, zbog tematike nije pogodna za djecu. Potrebna je prethodna prijava putem Google formulara koji se može pronaći na Facebook stranici događaja ili putem E-maila: klubgiardini2@sanjamknjige.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater