PRVI DANI NOVOG REŽIMA

Vozači u Mutilskoj dolaze do prepreka, okreću se i traže alternativne pravce

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Mutilska ulica, jedan od najvažnijih pulskih prometnih pravaca koji veže centar grada i okolicu, zatvorena je jer je počela sanacija kanalizacijske i vodovodne mreže.

To je već jučer zbunilo mnoge vozače koji su se iz grada uputili u smjeru Medulinske ceste. Dolaskom do tamošnjeg salona namještaja, na raskrižju s Vrtlarskom ulicom, vozači su pred postavljenom prometnom signalizacijom okretali vozila i tražili alternativne pravce.

Stvorilo je to krkljanac u sporednim ulicama, osobito u Ulici Bruna Kosa, gdje su se automobili mimoilazili i vozili po pločniku. Rečeno je iz Grada da će, za potrebe privremene regulacije prometa, u Kosovoj biti ukinuto 16 parkirnih mjesta da bi ta ulica, na potezu od Valvazorove do Ronjgove, postala dvosmjerna, ali to još nije učinjeno.

Budući da je, kako je najavljeno, zbog sanacije prometnice Mutilska cesta zatvorena iduća četiri mjeseca, a usto jr zatvoren i Bulevar, čija bi rekonstrukcija trebala biti gotova do 20. veljače, vozačima ne preostaje ništa drugo nego naoružati se strpljenjem.

Iz gradske uprave javljaju da su jučer započete radove u Mutilskoj došli pogledati gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Anja Ademi sa suradnicima, direktori Vodovoda Edo Krajcar i Pragrandea Kristijan Benčić te predstavnici izvođača radova. Istaknuli su da je riječ o značajnom zahvatu izvanrednog održavanja instalacija i prometnice u dužini od 500 metara.

Podsjećamo, u Mutilskoj je predviđena zamjena kanalizacijskih cijevi i vodovodne mreže te sanacija sto metara potpornog zida. nakon završetka radova, navedena prometnica i pločnik će se asfaltirati.

Posao je povjeren trgovačkom društvu TGT Adriatik s kojim je potpisan ugovor težak 346.320 eura bez, odnosno 432.900 eura sa PDV-om. Osim navedene tvrtke, koja će izvoditi pretežno zemljane radove, a nabavit će i kanalizacijske cijevi, montaža je povjerena tvrtkama Pragrande i pulskom Vodovodu.

Iz Grada napominju da će prvi dio radova, koje obavlja TGT Adriatik, trajat 90 dana, dok će sama sanacija, odnosno asfaltiranje ulice, što obavlja Cesta, potrajati još 30 dana.

Za vrijeme radova na snazi je privremena regulacija prometa kojom je predviđeno zatvaranje Mutilske ulice za sav promet (osim stanara, vozila gradilišta i interventnim vozilima) od Trga Republike do Liburnijske ulice, a promet će se preusmjeravati Ronjgovom, Ulicom Bruna Kosa, Kolhiđanskom i Valvazorovom ulicom, odnosno Ulicom Marsovog polja. Zatvaranjem dijela Mutilske ulice za sav promet, autobusi koji prometuju na linijama 8, 8a i 8b (Autobusni kolodvor – Valdebek - Autobusni kolodvor), 25b (Medulin – Pula) i 25c (Pula – Medulin), kao obilazni pravac koristit će ulice Marsovog polja i Prekomorskih brigada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini