tehnološko čudo

"Svirali smo u avionu, svirali smo u pećini, svirali na vrhu zgrade, ali ovo…" EVO PO ČEMU JE KONCERT VATRE NA VERUDELI BIO NAJPOSEBNIJI DOSAD

| Autor: Doria Mohorović


- Svirali smo u avionu, svirali smo u pećini, svirali na vrhu zgrade, ali nikad nismo svirali spojeni na automobil, tako da je to jedno potpuno novo iskustvo, što nam je jako drago. Tehnologija napreduje iz dana u dan, sad se više ne može desiti da nas neće zvati u neki grad jer nema struje, šaljivo je poručio Ivan Dečak, pjevač grupe Vatra, prije negoli je sinoć s bendom održao koncert u lounge baru E&D na Verudeli, a u sklopu prezentacije novog Hyundai električnog vozila Ioniq 5. Zanimljivo je da je upravo to vozilo, koje je bilo u fokusu jučerašnje promocije, svojom strujom napajalo sve instrumente i električnu opremu za izvođenje koncerta.

Dario Varga, voditelj prodajnog centra Atenza Pula, jedinog ovlaštenog Hyundai servisa i prodaje vozila za Istru, pričajući o Ioniq 5, ističe da je riječ je o automobilu koji je službeno proglašen kao najbolji svjetski automobil godine. Najzanimljiviji je, kaže, njegov futuristički dizajn, domet vožnje od oko 400 kilometara, pametna tehnologija i udobnost vožnje. Bitna stavka je i njegova ekološka učinkovitost. Naime, budući da ovo vozilo ne sagorijeva benzin ili dizel, proizvodi nultu emisiju iz ispušne cijevi.

Napominje da je besplatan koncert Vatre bio šlag na tortu prezentacije Hyundaia, a tijekom cijelog popodneva posjetitelji su se mogli upoznati i obaviti test vožnju sa spomenutim vozilom, ali i s drugim, isto tako atraktivnim Hyundai modelima kao što su to Tucson, i20, Bayon, Kona i drugi.
- Promocija i prodaja samog automobila započela je početkom godine, a sad je na red došla i Pula. Cijena ovog inovativnog vozila iznosi oko 400 tisuća kuna. Uz ovaj, imamo i druga električna vozila poput Kone electric koja je nešto manja i povoljnija, ali to je stvar tko što želi i što si može priuštiti. Načelno su svi posjetitelji oduševljeni vozilima, a žao nam je što nismo i druge automobile mogli izložiti, no nemamo ih raspoložive, kaže Varga.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of