DRUGI CIKLUS Međunarodni projekt DA-SPACE

NOVE TEHNOLOGIJE, RAZVOJ ODRŽIVOG TURIZMA I SVIJET PODUZETNIŠTVA: Mladim talentima prilika za dokazivanje i stjecanje iskustva u istarskim tvrtkama i županijskim agencijama


Zainteresirani će se moći uključiti u ostvarivanje problemskih rješenja za Krug Travel agenciju, Glas Istre, zatim za Studentski poduzetnički inkubator, Turističku zajednicu središnje Istre, Istarsku razvojnu agenciju i Istarsku razvojnu turističku agenciju

 

Sinergija privatnog i javnog sektora koji zajedno s mladim studentima, apsolventima i nezaposlenim radi na razvijanju inovativnih rješenja, krajnji je cilj međunarodnog projekta DA- SPACE koji zajedno s pulskim Sveučilištem Jurja Dobrile provodi Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije. Ovih dana započinje drugi ciklus DA-SPACE projekta u sklopu kojeg će mladi iz regije moći sudjelovati u radu Otvorenog inovacijskog laboratorija koji se nalazi u zgradi Rektorata.

Inovativna rješenja za istarske tvrtke

Prema riječima voditeljice inovacijskog laboratorija Mirene Tubić, mladi će, podijeljeni u sedam timova, u suradnji s mentorima moći sudjelovati u izradi inovativnih rješenja za šest istarskih tvrtki, a fokus će biti osmišljavanje i korištenje novih tehnologija, razvoj održivog turizma i uključivanje mladih u svijet poduzetništva.

-Svi zainteresirani mogu se javiti do 30. studenog, a sve potrebne informacije o načinu prijave nalaze se na stranicama Sveučilišta. Sedam timova mladih talenata sastojat će se od minimalno dva člana koji će osmišljavati inovativna rješenja odabranog izazova s mentorom iz navedenih poduzeća. Za potrebe timskog rada, uz inovativne metode, predviđeno je korištenje našeg laboratorija na Rektoratu, koji je opremljen kompjuterima, projektorom i 3D printerom. U istom prostoru održavat će se i "Poduzetnički trening" za sve sudionike te razni događaji radi umrežavanja akademske i gospodarske zajednice, te javnog i civilnog sektora. Završetak ciklusa predviđen je u travnju iduće godine lokalnim Demo danom s ciljem predstavljanja finalnih projekata timova i odabira pobjedničkog tima koje će svoje inovativno rješenje prezentirati na 2. International Demo Dayu u gradu Ulmu u Njemačkoj, istaknula je Tubić. (PIŠE Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater