STRANKA S IMENOM I PREZIMENOM

Plavčić prvo rekao da će ravnatelj pulske gimnazije Zoričić biti na listi za Sabor, pa kasnije da neće. DA BISMO RIJEŠILI DILEMU NAZVALI SMO I ZORIČIĆA

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
(D. MEMEDOVIĆ)

(D. MEMEDOVIĆ)


Tijekom jučerašnjeg intervjua s načelnikom Žminja Željkom Plavčićem potaknula se tema definitivnog ulaska ravnatelja pulske gimnazije Filipa Zoričića u politiku, i to na listi Stranke s imenom i prezimenom.

"Mogu otkriti da će se uz mene na listi naći pulski profesor Filip Zoričić", rekao je Plavčić.

No, ispada da to ipak nije tako. Naime, Plavčić je danas promijenio priču, pa kaže: "Očito je došlo do nesporazuma te je omaškom krivo protumačen profesorov angažman. Kao što sam izjavio, liste nisu definirane te će popis biti predstavljen uskoro, kad ga tijela prihvate", kazao je Plavčić.

Da neće biti na listi - kaže i sam Zoričić.

"Netočno je da ću biti jedan od kandidata na listi Stranke s imenom i prezimenom kako je to rekao načelnik Žminja Željko Plavčić u razgovoru za Glas Istre. Istina je da me stranka kontaktirala isključivo kao nezavisnog stručnjaka koji će sudjelovati u izradi njihovog programa vezanog uz obrazovanje. Dakle, niti idem na listu, niti razmišljam o Saboru", rekao nam je ravnatelj pulske Gimnazije Filip Zoričić, koji ipak ne skriva da u budućnosti ima ambiciju baviti se politikom, ali sad mu je prioritet ravnateljski posao u pulskoj Gimnaziji.

"Sa Strankom s imenom i prezimenom surađujem kao nezavisni stručnjak i u njihovom sam Programskom vijeću za obrazovanje. U tom kontekstu sam prisutan ali nikako kao član ili kandidat za Sabor. Mene to sad ne zanima. Pretpostavljam da je načelnik Plavčić nešto pogrešno shvatio, pa je zato došlo do šuma u komunikaciji", kaže Zoričić.

Dodaje da je obrazovanje "nad tema" te se rado odaziva kada se o tome govori u javnosti jer se u tome smatra dovoljno kompetentnim.

Tako je nedavno sudjelovao na video tribini koju je na temu obrazovanja organizirala stranka Pametno.

"I u toj sam raspravi sudjelovao kao nezavisni stručnjak, a govorio sam o procesima u osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokoškolskom obrazovanju. Trenutno mi je prioritet pulska gimnazija gdje se još kao ravnatelj moram iskazati, ali naravno da jednog dana nije isključeno da ću se aktivirati u politici. Iskreno, ova priča oko Stranke s imenom i prezimenom, u kojoj nema ideologije te su u prvom planu stručnjaci i kompetentni pojedinci, mi se sviđa, rekao je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini