bivša premijerka

Jadranka Kosor o slaganju većine: Nitko na političkoj sceni nije se dao toliko poniziti kao Plenković

| Autor: Glas Istre
(Snimio Matija Habljak/Pixsell)

(Snimio Matija Habljak/Pixsell)


Bivša premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor bila je gošća Newsrooma na N1 Televiziji u kojem je komentirala slaganje većine HDZ-a i Domovinskog pokreta.

"Darija Hrebaka nikad ne zovem po imenu nego 'onaj koji je pobjegao iz izolacije za vrijeme covida'. On je od jučerašnjeg 'nisam zadovoljan pregovorima' do današnjeg dana postao je blagotvorni lijek kojeg bi Plenković privio na ranu.

Kao i svi ostali, bivši i sadašnji zastupnici koji su izabrani na HDZ-ovim listama, većina ne bi vidjela Hrvatski sabor da ih HDZ nije stavio na listu", rekla je bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Također, kaže: "Svi su oni dali odriješene ruke Andreju Plenkoviću da i ovo s manjinama riješi kako god on to zna. Može se konstatirati da se nitko na političkoj sceni u tijeku pregovora nije dao toliko poniziti kao Plenković.

Zato je on bez da je trepnuo prešao preko svih političkih kvalifikacija koje su izrečene o njemu iz DP-a. Ljudi koji su u stanju izreći takve političke kvalifikacije poput toga da je lopov, izdajnik, nisu to iznijeli samo u kampanji nego i u Hrvatskom saboru. No, i Plenković je govorio da su oni kvarni ljudi.

To govori o dubokom prijeziru i to se ne može zaboraviti. Oni koji to kažu, lažu. To je važno zbog povjerenja, a Vlada se ne može voditi ako nemate povjerenja u glavnog partnera.

Plenković ih je vrlo jasno stavio u skupinu koja je odgovorna za ograde na Markovom trgu i to nije povučeno. Sigurna sam da Andrej Plenković to ne može zaboraviti, radi se o jumbo plakatima koji su stajali u Vukovaru", kazala je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini