MNOGI SU ZGROŽENI

Niz reakcija na odluku Ustavnog suda o Milanoviću: "Dno dna! Tko čuva Ustav od Šeparovića?"

| Autor: Novi list
(Snimio: Goran Stanzl/Pixsell)

(Snimio: Goran Stanzl/Pixsell)


Ustavni je sud održao izvanrednu sjednicu nakon koje je Zoran Milanović upozoren da – ne može biti mandatar.

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović je na press konferenciji upitan što ako Milanović da ostavku.

"Svatko je dužan držati se Ustava i zakona. Ustav je iznad svih. Predsjednik je pravodobno upozoren da može sudjelovati u kampanji, ali da mora podnijeti ostavku. Sad je gotovo. On više ne može biti mandatar", rekao je Šeparović, kako javlja televizija N1.

"Šeparović upravo najavio ukidanje odluke 76 zastupnika o tome tko je mandatar za sastavljanje Vlade jer on to može kao čuvar Ustava. A tko čuva Ustav od Šeparovića? To je HDZ u 3. mandatu", napisala je Anka Mrak Taritaš.

"Nedopustivo!", kratko je napisala Jadranka Kosor na upozorenje Ustavnog suda, kako javlja televizija N1.

Dalija Orešković: Pozivam građane da stanu u obranu vlastite države od koruptivne bande

"Može li Ustavni sud ići kontra Ustava i izborne volje građana? Može, ali samo ako mu dopustimo. Ovaj čin je dokaz da je i Ustavni sud jedna u nizu otetih institucija, instrumentaliziranih za dnevnopolitičke potrebe HDZ-a. Andrej Plenković i HDZ mogu do većine za sastavljanje vlasti samo kupovinom. I zlouporabom institucija koje imaju pod svojom kontrolom.

Ovo je crta razgraničenja. Svako svrstavanje na njihovu stranu čin je protiv pravnog poretka i interesa Republike Hrvatske.

Ovo je taj rub provalije na koji čitavo vrijeme upozoravam. Nema uzmicanja. Nema popuštanja. Pozivam sve građane da stanu u obranu vlastite države od političkih nasrtaja koruptivne bande, a sve dojučerašnje ‘oporbene’ zastupnike i grupacije da se što prije izjasne. Formiranje ne-HDZ-ove vlasti ovog trena je prioritet nad svim drugim pitanjima", kazala je Indexu Dalija Orešković.

"Ustavni sud je dno dna. Preko pola milijuna građana je glasalo za to da Zoran Milanović bude mandatar. Ustavni sud ovo nije rekao prije izbora i utjecali su na izbornu volju građana, odnosno oduzeli su im pravo izbora. Ovo nije upisano nigdje u Ustavu i nema veze sa pameću, oni se direktno miješaju u izbor nove hrvatske Vlade. Sve ovo im je bilo poznato i ranije, ali su šutjeti.

Sramota me u kakvoj državi živim. Pozovite građane pred Ustavni sud da im kažemo što mislimo o njima. Svete se Milanoviću zbog toga što ih je htio ukinuti. I treba ih ukinuti! Prvo su utjecali na kampanju, a sada žele utjecati i na to tko će biti mandatar", napisao je Gordan Maras na Facebooku.

"Zašto se Šeparović nije oglasio za pljačku i lopovluk HDZ-a svih ovih godina? Pitamo za frenda", napisali su iz Foruma Mladih SDP-a.

"USUD = HDZ. Velika je panika u redovima HDZ-a i sad koriste i Ustavni sud da im spasi kožu. Ne dopuštaju običnom građaninu da bude mandatar. Po kojem to članku Ustava? Ne znaju odgovor jer tog članka nema. Treba hitno realizirati anti-HDZ vladu, svi se ujediniti kontra ovih kriminalaca i provesti hitne reforme koje će osigurati poštene izbore nakon toga. Ili HDZ ili Hrvatska!", kazala jeIndexu Marijana Puljak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini