TRADICIONALNA 59. PULSKA REGATA

Egzibicije vrhunskih domaćih i talijanskih jedriličara u akvatoriju pulske luke

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


U susret danu Grada Pule Jedriličarski klub Uljanik i ove godine organizira tradicionalnu 59. Pulsku regatu, u sklopu koje se održava i regata Pesaro - Pula u suradnji s Lega Navale Italiana.

Svojevrsni uvod u ovogodišnju regatu počinje u subotu, 29. travnja, u suradnji s Kineziološkim fakultetom Zagreb i regatom studenata u klasi Laser Stratos.

Jedriličarski klub Uljanik ima višegodišnju suradnju sa zagrebačkim Kineziološkim fakultetom i profesorom Nikolom Prlendom, koji je jedan od vodećih stručnjaka na području jedrenja i vodenih sportova, tako da studenti viših godina svoju praktičnu nastavu realiziraju na Bunarini u suradnji s JK Uljanik.

Regata studenata i druženje na Riječkom gatu započinje sutra u 11 sati, a danas popodne iz Pesara prema Puli starta regata Pesaro - Pula te nam u naš grad dovodi četrdeset krstaša iz Lega Navale Italiana. Dugogodišnji predsjednik ove institucije, Antonio Rossini sa suradnicima posjetiti će Pulu i u sklopu regate susresti se sa pulskim dogradonačelnikom Brunom Cergnulom te na taj način i ove godine povezati dvije jadranske obale i dva mediteranska grada, Pesaro i Pulu.

Dolazak brodova iz Pesara, ovisno o vjetru i vremenu očekuje se na pulskoj rivi tijekom noći ili subotnjeg jutra kako bi s domaćim jedriličarima u nedjelju na pulskoj regati odmjerili snage na regatnom polju koje će i ove godine u potpunosti biti unutar pulske luke - od Riječkog gata do lukobrana. Ta se kratka ali atraktivna ruta pokazala kao najzanimljivija za vrhunske jedriličare i njihove manevre ali i za manje obiteljske brodove koji su na taj način stalno u toku između velikih i brzih krstaša. Posebnu čar ova ruta pruža i gledateljima koji će na vrhu Riječkog gata iz blizine pratiti okrete oko bova, dizanje i spuštanje jedara te taktiku prolaska više brodova u istom trenutku oko zadane bove.

Uz veliku podršku Grada Pule za sve natjecatelje osigurana je i zajednička večera i druženje na gatu uz DJ-a i dobru atmosferu.

- Pozivamo i sve građene i goste da nam se pridruže jer će se na gatu moći i kvalitetno okrijepiti te na taj način podržati JK Uljanik i naše projekte, posebice naše mlade uzraste - optimiste i lasere koji zadnje dvije godine nižu vrhunske rezultate u svim klasama. Naslov pobjednika ove godine brani Jedrilica Bravissima Jedriličarskog kluba Uljanik i kormilara Elvisa Kaića. Prema najavama iz Pesara, prijatelji s druge strane Jadrana dolaze sportski nabrušeni s brzim brodovima, ne bi li trofej ove godine ponijeli u Pesaro, poručuju organizatori.

Cijeli event započinje u subotu u 20 sati u Shipyard Pubu sa skipers partyjem i druženjem.

Sponzorstvo za nabavku novog klupskog kombija

Nakon višegodišnjih uspjeha u svim klasama od optimista do krstaša te nakon mnogo projekata koji su jedrenjem promovirali grad, te mnogih suradnji s fakultetima i drugim institucijama i udrugama, nakon velikih promotivnih projekata poput Arena Hospitality Maxi on regate, te promocije našeg grada kao sportsko turističke destinacije, Jedriličarski klub Uljanik s ponosom najavljuje da će u četvrtak, 4. svibnja u 16 sati u klubu na Bunarini biti svečano potpisivanje ugovora o Sponzorstvu s Arena Hospitality grupom.

Višegodišnja suradnja na projektima poput Maxi on i CSC Cup (međunarodna uskršnja regata u medulinskom autokampu) te mnoge druge zajedničke suradnje, biti će okrunjene ovim sponzorstvom za potrebe nabavke novog klupskog kombija.

Suradnja između Arena Hospitality Groupa i Jedriličarskog kluba Uljanik pokazuje važnost ulaganja u mlade sportaše i njihov razvoj, dok istovremeno doprinosi jačanju ugleda i prepoznatljivosti naše regije kroz promicanje sportskog turizma.

- U ime JK Uljanik pozivamo sve naše članove i prijatelje da uveličaju ovaj veliki dan za Jedriličarski klub Uljanik, kako bi se zajedno zahvalili našim velikim prijateljima iz Arena Hospitality Grupe, poručuju iz JK Uljanik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater