U POVODU DANA GRADA PAZINA: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA I PREDSTAVLJEN KALENDAR

Ni ga ča je Pazin


Društvo likovnih stvaratelja Pazin svake godine za Dan grada Pazina, koji se obilježava 2. lipnja, sugrađanima pripremi neko ugodno likovno iznenađenje. Ove je godine to, nazovimo ga, ljetni kalendar kojem je prva stranica, umjesto siječnja, lipanj 2018. s posebno označenim 2. lipnja, Danom grada, a posljednja svibanj 2019. Kalendar je javnosti predstavljen na otvaranju izložbe fotografija koje su konkurirale i koje su izabrane za kalendar. Autorice, kojih je u većini i autori, kojih je logično u manjini, fotografija na stranica ovog kalendara su: Lučana Dušan, Ana Krajcar, Laura Ritoša, Giuliana Gortan, Leonardo Mićanović, Marko Cerovac, Ana Bakarčić, Dario Brajković, Biserka Jurčić, Davorka Flego, Irina Kivela i Nada Putinja. Kalendar je prozvan "Ni ga ča je Pazin", a realiziran je uz financijsku podršku Grada Pazina.

Na otvaranju izložbe i predstavljanju kalendara pazinski gradonačelnik Renato Krulčić izrazio je zadovoljstvo što je i Grad Pazin participirao u ovom jedinstvenom projektu.

- Uvijek kada slavimo Dan grada, slavimo sve ono što nas veže s gradom u kojem živimo, radimo, u kojem odgajamo naše najmlađe i u kojem ispraćamo naše najstarije, rekao je Krulčić. U tom hodu, nastavio je, stvaraju se razne anegdotalne situacije. Tako se u ovoj prigodi prisjetio jedne, u kojoj je prije devet godina, kada je prvi put postao gradonačelnik, nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, kao prvu dužnost trebao javno govoriti na otvaranju foto izložbe i staroj LG galeriji.

- Sjećam se streha kojeg sam proživljavao, bojao sam se više nogo prije vađenja zuba, a zubara se bojim strašno, rekao je Krulčić. Tako, kaže, sa sjećanjima i emocijama govorimo o događanjima i životu u gradu.

- Bez toga, bez sjećanja i emocija život u gradu bio bi prazan, bezukusan kao jelo bez začina. Ovakva događanja, poput ovog, njeguju duh grada koji nas veže i spaja, to je duh Pazina, srca Istre. Iz srca nikada nije izašla nijedan loša emocija. Kada nekomu želimo dobro, onda mu to želimo iz sveg srca i zato želimo da se iz srca Istre na sve strane širi dobrota. I zato vam iz sveg srca želim svako dobro, puno uspjeha i od srca svima čestitam Dan grada, poručio je Krulčić pazinskim likovnjacima i sugrađanima.

Kalendar su predstavili Nada Putinja, predsjednica Društva likovnih stvaratelja Pazin i tajnik Društva Dario Brajković, koji je ujedno i voditelj projekta.

- Nakon lanjskog projekta pazinske razglednice Društvo likovnih stvaratelja odlučilo se za kalendar, koji bi, kako je najavio Brajković, trebao postati tradicija. Dodao je kako su autori s velikim oduševljenjem i entuzijazmom pristupili projektu koji je rezultirao izložbom i kalendarom kojima su članovi DLS Pazin željeli istaći sve posebnosti svoga grada, tako da i ostali vide sve ono što njihov grad čini posebnim.

Otvaranje izložbe i predstavljanje kalendara glazbom je popratio Domski bend Doma za odrasle osobe "Motovun" iz Brkača, koji vodi ravnatelj doma i pazinski gradski vijećnik Boris Demark. Ovaj afirmirani bend svojim je izvedbama oduševio sudionike događanja, ali i prolaznike koju su zastajkujući uživali u vedrim notama glazbenika iz Brkača. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum