U 20.30 SATI

MOMJAN: Večeras otvorenje izložbe Ide Blažićko

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Pored momjanskog Kaštela danas će se u 20.30 sati upriličiti otvorenje izložbe Ide Blažićko.

Skulpturom naziva "Kaštel u cvatu" akademska kiparica Ida Blažičko metaforički vraća sjaj Kaštelu Rota nagovješćujući njegov puni sjaj kao rezultat obnove koja je u tijeku.

- Prozračna i lagana višedijelna tekstilna skulptura monumentalnih dimenzija nježno napeta u prostoru stapa se s prirodnim ambijentom. Kontrast impresivne stijene na kojoj se nalazi momjanska utvrda i nježne polu-prozirne skulpture u konstantnom plesu na vjetru simbolički doprinosi prisjećanju stoljetnih prisutnosti i živosti ovog lokaliteta. Svaka Idina skulptura je polazište za nova istraživanja, a podrazumijeva razvoj inovativnih metoda, razumijevanje oblika, materijala i struktura, ne samo kao zasebnih elemenata, već kao složenih međuodnosa, navedeno je u najavi.

Ida Blažičko diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2007., studijski boravila na Indiana University of Pennsylvania (SAD), a na Kineskoj akademiji umjetnosti u Hangzhou 2012. godine doktorirala s disertacijom na temu Sustainable Public Art: Re-creating Urban Environment, gdje je i gostujuća profesorica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom