DO 15. STUDENOG

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U PULSKOJ GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI: "Baš baština" uz radionice i programe za djecu

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Od 15. listopada do 15. studenog obilježava se Mjesec hrvatske knjige, čija je ovogodišnja glavna tema "Baš baština". U pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici 16. listopada u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Frederika Milera "Tajna Isusovog identiteta". Glazbena rock slušaonica čiji su voditelji Boris Vučina i Igor Karasi na rasporedu je 17. listopada. Program "Spoj na slijepo s knjigom - vjeruj preporuci knjižničara i upusti se u avanturu čitanja" održat će se od 18. listopada do 15. studenog, dok je peto izdanje programa "Bestiario immaginato - Imaginarni bestijarij", stručno usavršavanje za odgojitelje, u organizaciji Damatrà iz Udina na rasporedu 19. listopada.

Dan besplatnih stripova održat će se 20. listopada, a Čitateljski maraton "(U)čitaj knjigu!" 23. istog mjeseca. "Dragi kamen", izložba fotografija Snježane Bratanović na rasporedu je 24. listopada, kada će i dr. Alida Perkov održati predavanje "Monetarne transformacije i gospodarske dominacije u Istri u 1918. godini". Tu je i Ženska večer uz dobru knjigu, u suradnji s udrugom Aktivna.

Mitopeja će predstaviti svoja izdanja 6. studenog, a 9. studenog je književni susret učenika Strukovne škole Pula i spisateljice Snježane Akrap Sušac na temu kratka priča. Istoga dana na rasporedu je otvorenje izložbe u povodu obilježavanja završetka Prvog svjetskog rata, te predavanje "Pula u posljednjoj godini Velikog rata – od početka kolovoza do studenog 1918.", a predavač je dr. Davor Mandić. I u studenom je na programu Glazbena slušaonica, a 14. studenog bit će održan i program "Biciklom po Sjevernoj Koreji", predavanje i predstavljanje knjige Snežane Radojičić. Tu su i razni tradicionalni programi, poput predstavljanja platforme za posudbu e-knjiga te KLJuČ - susreti čitateljskog kluba za mlade, kao i Micro:bit radionice za djecu.

Na Dječjem odjelu predstavit će se Artići pod vodstvom Sanje Simeunović Bajec, održat će se gradsko i županijsko natjecanje u čitanju naglas, uz druge sadržaje. Bogat program radionica za djecu održavat će se i u Dječjoj knjižnici u Dječjem kreativnom centru, od učenja glagoljice, edukativno-kreativnih sadržaja, do izbora najčitatelja i tradicijske putovnice.

Uz već uobičajene programe, u Čitaonici Kluba umirovljenika održavat će se radionice stranih jezika, a u Knjižnici Vodnjan 7. studenog druženje s istarskim pjesnikinjama. Kreativni sadržaji te mala škola astronomije održat će se u Knjižnici Žminj, gdje će biti na programu i susret žminjskih pjesnika i njihovih gostiju. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter